Äripäev • 14. oktoober 2018
Jaga lugu:

Raadiohommikus: Sorainen advokaadibüroode konkurentsist ning Leedo Reformi rahastamisest

Vjatšeslav Leedo konverentsil Äriplaan 2019  Foto: Raul Mee

Esmaspäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis astuvad üles Eesti suurima advokaadibüroo Sorainen asutaja Aku Sorainen ning suurettevõtjad Vjatšeslav Leedo, Rain Lõhmus ja Ain Hanschmidt.

Aku Soraineniga räägime pärast kella poole üheksaseid uudiseid värskest advokaadibüroode konkurentsiraportist, sektori heast rentaablusest ja sellest, kas klientide ootused advokaatidele päris ikka täituvad.

Vjatšeslav Leedo toob aga pärast kella kaheksaseid uudiseid välja põhjuse, miks ta esmakordselt asus nüüd ühte erakonda – Reformierakonda – toetama ja miks just 45 000 euroga. Hommiku jooksul tuleb aga ka juttu sellest, mida arvavad Rain Lõhmus ja Ain Hanschmidt idufirmadest. Saatejuhid Kaspar Allik ja Meelis Mandel.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 "Äripäev eetris". Viimase nädala tähtsamatel teemadel kõnelevad Äripäeva ajakirjanikud Birjo Must ja Pille Ivask. Juttu tuleb kindlasti jokk-süsteemist riigihangetel ja sellest, miks lobistavad juba paljud ettevõtted käibemaksusoodustuse nimel. Lisaks räägime advokaadibüroode õitsengu telgitagustest ja lahkame börsidel toimuvat.

13.00–14.00 "Maksu- ja tolliamet annab nõu". Seekordses saates kõneleme e-kaubandusest ning sellest, mida tuleks silmas pidada kaupade ja digiteenuste müümisel, mis asi on kaugmüügi piirmäär, kuna tuleks võtta ennast arvele käibemaksukohustuslasena teistes riikides, millised muutused valdkonnas ees ootavad ning veel muudki. Saates on külas maksu- ja tolliameti juhtiv maksuaudiitor Priit Vao. Saatejuht on Priit Pokk.

15.00–16.00 "Lavajutud". Tänane saade on salvestatud Pärnu raamatupidamiskonverentsil „Mis on vea hind?“ ning sõna saab rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov. Ettekande nimi on „Maksude vältimine ja maksude optimeerimine – kust jookseb vea piir?“.

Kuula raadiot otse SIIT.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum