Äripäev • 16. oktoober 2018 kell 11:12

Selgus Eesti Vanglatööstuse uus juht

Vanglatööstuse 2017. aastal valminud hoone Tabasalus.  Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Vanglatööstuse AS nõukogu korraldatud konkursi juhatuse liikme ametikohale võitis Ingar Metsatalu.

AS Eesti Vanglatööstuse senise juhi Voldemar Nellise ametiaeg lõppeb 28. oktoobril. Ingar Metsatalu asub ametisse 29. oktoobrist.

Eelmisel aastal teenis Eesti Vanglatööstus 2,6 miljonit eurot käivet ja jäädi 22 758 euroga kasumisse. Majandusaasta aruandes seisab, et 17 tegevusaasta jooksul on ettevõttel õnnestunud hõivata oluline turuosa saunaahjude, suitsuahjude ja grillide müügis. Edukalt on juurutatud oma kaubamärk Stoveman, mille all müüakse saunaahjusid, suitsu- ja grillahjusid, kaminatarvikuid jm metalltooteid. Kaupade tootmine ja müük oma kaubamärgi all on pidevalt suurenenud. Eestis toodetavate puiduküttega saunaahjude müügis on hõivatud liidripositsioon kodumaiste tootjate seas.

Vanglatööstuse nõukogu esimees Margus Ilmjärv ütles, et Ingar Metsatalu kasuks otsustasid Eesti Vanglatööstuse hea tundmine ning selge nägemus edasistest sammudest ettevõtte arendamisel. Ingar Metsatalu sõnul on vanglatööstuse tooted turul hinnatud ning see on hea lähtepunkt ettevõtte arendamiseks. „Peakontori kolimine Ida-Virumaale ning uues Tallinna vanglas tootmise käivitamine on väljakutsed, mis annavad hea võimaluse uuendada nii ettevõtte juhtimist kui tootmise korraldust,“ sõnas Metsatalu.

Postimees vahendas septembris, et 15 aastat firmat juhtinud Voldemar Nellise meelest ei ole aastas üle kahe miljoni euro teeniva ja kenasti kasumis firma Jõhvi kolimine kindlasti majanduslikult mõistlik.

Ingar Metsatalu on töötanud viis aastat AS Eesti Vanglatööstuse Viru vangla tootmisüksuse juhina ning lõpetanud Tallinna Ülikooli haldus- ja ärikorralduse erialal.

AS Eesti Vanglatööstuse juhi ametikohale laekus 15 avaldust, vestlusele kutsuti kuus kandidaati.

AS Eesti Vanglatööstus on riigile kuuluv ettevõte, mille peamine eesmärk on vangide tööoskuste ja -harjumuste tõstmine, aitamaks neil eluga vabaduses paremini toime tulla. Ettevõtte tootmine on korraldatud Tallinna, Tartu ja Viru vanglates, vanglatööstuse tuntuimaks kaubamärgiks on Stoveman.

Hetkel kuum