Äripäev • 18. oktoober 2018 kell 13:39

Raadiohommikus: miks ei jõua vara naisteni?

LHV maakler Nelli Janson investeerimiskoolitusel Rikas naine = Tark naine  Foto: Raul Mee

Reedeses hommikuprogrammis räägime sellest, kuidas on kujunenud olukord, et kuigi naised moodustavad maailma tööjõust 40%, on kogu maailma varast nende käes vaid 1%. Vastuse küsimusele annab LHV vanemmaakler Nelli Janson.

Lisaks räägime Tallink Grupi juhi Paavo Nõgenega sellest, kuidas mõjutab laevafirma värske 250 miljoni euro suurune investeering aktsionäre ning saame Martin Helme ja Mait Paltsi abiga vastuse küsimusele, kas iibe kasvatamisel võib laps muutuda äriprojektiks.

Hommikut juhivad Kaspar Allik ja Indrek Mäe.

Päev jätkub nelja saatega:

10.06 "Müügiminutid". Arutleme Sten Innoga pereettevõtte Matsimoka arengu võlust ja valust. Mis on ettevõtte kasvu ja edu taga, mida tehakse konkurentidest teisiti? Küsib Urmas Kamdron.

11.0012.00 "Kuum tool". Seekord istub kuumal toolil sotsiaalministeeriumi nõunik Andrus Treier. Sotsiaalministeerium tahab luua uue riigifirma DigInEst, mis hakkaks esialgu koordineerima Eesti inimeste terviseandmete jagamist ravimifirmadele – aga see on vaid esimene faas. Saatest kuuleb, kuidas on plaanis vähendada andmete lekkimise riski ja kuidas peaks andmete kasutamisest teenitav tulu jõudma Eesti inimesteni. Saadet juhib Jaanus Vogelberg.

13.0014.00 "Uus Maa kinnisvarasaade". Seekord arutleme selle üle, miks uute ja kallima hinnaklassiga korterite arv kasvab ja mis üldse on kallis kinnisvara – kallis lõpphind või kallis ruutmeetrihind? Kas kallis kinnisvara on luksuskinnisvara? Mis asi üldse on luksus? Tallinnas on praegu enam kui 3000eurose keskmise ruutmeetri hinnaga 28 uusarendusprojekti, kus on ühtekokku 461 vaba korterit. Aasta tagasi oli selliseid projekte 15, kokku 283 korteriga. Stuudios on külas teemast rääkimas Uus Maa kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi ja elamispindade tegevjuht Kristi Djomin. Saadet juhib Liis Amor.

15.00–16.00 "Sisuturundussaade". Saates kuulete, mis valdkonna professionaalidele on loodud tööriided ja jalanõud, millest lähtuda töörõiva ja -jalanõu valimisel, kuivõrd Eesti ettevõtted täidavad turvariietusele kehtestatud norme ning mida ostja peab teadma turvatähistustest. Tutvustame Helly Hanseni toodete tehnoloogiaid, ekstra- ja tulevikutooteid ning Tamec Trade OÜ tulevikuplaane. Intervjuu annab Tamec Trade'i tegevjuht Priit Vakkum, küsib Andres Panksepp.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum