Äripäev • 23. oktoober 2018
Jaga lugu:
Kinnisvaraturul on praegu vabu kallimaid kortereid märkimisväärselt rohkem kui mullu.  Foto: Raul Mee

Uus Maa: luksuslike üürikorterite nõudlus kasvab

Kinnisvaraturul on nõudlus olemas ka luksuslikematele üürikorteritele, leiab Uus Maa kinnisvarabüroo maakler Anni Arm.

Armi sõnul on Tallinna kesklinnas ja selle lähiümbruses, mida ta nimetab Eesti kõige rahvusvahelisemaks piirkonnaks, potentsiaalseid suur- või luksuskorterite üürilisi väga erinevatelt elualadelt. "Näiteks IT-valdkonnast, saatkonna töötajad ning erinevate projektidega seotud välismaalased, kes saabuvad Eestisse tööle koos perega. Klientuuri seas on ka perekonnad, kes on seni elanud üüritud eramajas, kuid soovivad nüüd korterisse asuda," kirjutas Arm Uus Maa blogis.

Müük seisab

Kui üürikorterid näivad minevat hästi, on asjalood kesisemad müügiturul. Mõni kuu tagasi leidis Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman, et kinnisvaraturule lisandub peamiselt kalleid kesklinna projekte, mis aga tarbijatele huvi ei paku. Soomani sõnul on alates 3000eurose ruutmeetrihinnaga kinnisvara müügitulemused kehvad, mis tähendab, et sisuliselt müük seisab.

Pindi Kinnisvara analüüsi järgi on Tallinnas enam kui 3000eurose keskmise ruutmeetri hinnaga 28 uusarendusprojekti, kus on ühtekokku 461 vaba korterit. Aasta tagasi oli selliseid projekte 15 kokku 283 korteriga.

Ka Äripäev kirjutas hiljuti juhtkirjas, et pikalt sprintinud kinnisvaraturg hakkab väsima – kui viimased 4–5 aastat osteti kõik müüki tulnud korterid lennult, siis nüüd on müügiperioodid oluliselt pikenenud.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum