• Internetiühenduste kaartFoto: ELA SA
  Jaga lugu:

  Aastaga ehitati 800 km kiiret internetti

  Eesti Lairiba Arenduse sihtasutus lõpetas baasvõrgu EstWin ehitamise etapi, mille raames rajati kokku ligi 800 km baasvõrku ja ehitati välja üle 300 ühenduspunkti, kirjutab ITuudised.ee.

  Võimalus pakkuda kiiret internetti paranes nii Ida-, Lõuna- kui ka Lääne-Eestis, sealhulgas olulisel määral Saaremaal.
  Oktoobris allkirjastati lepingud viimase suuremahulisema baasvõrgu arenduse elluviimiseks, mille käigus rajatakse aastail 2018–2019 suurusjärgus 400 km baasvõrku erinevates maakondades.
  "Sellega hakkab sihtasutusele usaldatud baasvõrgu ehitus suuresti lõpule jõudma ja taolisi sadadesse kilomeetritesse ulatuvaid arendusi enam ette näha ei ole. Lisanduda võib mõni lühem spetsiifilisest vajadusest tulenev projekt, kuid need mahud on oluliselt väiksemad," selgitas Eesti Lairiba Arenduse SA juhatuse liige Priit Soom.
  Baasvõrgu uued arendused on nähtavad ELA SA koduleheküljel avaneval kaardil "Kontrolli, kas Sinu kodukülla on juba EstWin baasvõrk paigaldatud", kus neid kuvatakse punasena. Samas on leitav info kogu baasvõrgu paiknemise kohta.
  Loe pikemalt teemaveebist ITuudised.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.