• Tänavu mais käis Facebooki asutaja ja suuromanik Mark Zuckerberg kohtumas Euroopa Parlamendi liikmetega seoses märtsis avalikuks tulnud Cambridge Analytica andmeskandaaliga.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Europarlament tahab Facebookis teha auditit

  Neljapäeval vastu võetud resolutsioonis Facebooki ja Cambridge Analytica skandaali kohta kutsuvad parlamendiliikmed tegema Facebookis põhjalik audit ja võtma vastu meetmed valimistesse sekkumisega võitlemiseks.

  Saadikute sõnul rikkus Facebook Euroopa Liidu kodanike usaldust ja ka ELi seaduseid. Nad soovitavad ettevõttel teha kõik vajalikud muudatused, et tagada kooskõla ELi andmekaitse-eeskirjadega, vahendas europarlamendi pressiteenistus.
  Saadikud viitavad asjaolule, et Cambridge Analytica kogutud andmeid võidi kasutada poliitilistel eesmärkidel Ühendkuningriigi ELi referendumi ja 2016. aasta presidendivalimistel eel Ameerika Ühendriikides.
  Soovituste hulka kuuluvad näiteks internetiplatvormidel reklaamtoodete kasutamise eristamine poliitilistel ja kaubanduslikel eesmärkidel. Samuti on tehtud ettepanek keelata poliitiline ja valimistega seotud profiilianalüüs, mis võib avaldada kasutajate poliitilisi eelistusi, ning sildistada sotsiaalmeedia platvormidel botide jagatav sisu ja kiirendada libakontode eemaldamise protsessi.
  Parlamendiliikmed nõuavad kiiret tegutsemist, et ära hoida katsed mõjutada Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Kuidas me 505 euroga teenisime 14 333 eurot?
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Lauri Meidla: mu kõige kallima vea teevad investorid sel aastal järele
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.