• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: miks lahkus Wendre juht ja kui kaua õitseb ühisrahastus?

  Vahur RoosaarFoto: Eiko Kink

  Teisipäevases hommikuprogrammis kuuleme, miks otsustas 13 aastat Eesti edukat tööstusettevõtet Wendre vedanud Vahur Roosaar ameti maha panna.

  Räägime ka konsultatsioonifirma Sustinere partneri Marko Silleriga ettevõtete sotsiaalsest ja keskkonnamõjust ehk vastutustundlikkusest ühiskonna ees. Uurime, miks Eesti suurfirmad seda teemat pigem väldivad ja miks pole ka avalik sektor neile eeskujuks.
  Hommikuprogrammis tuleb juttu ka ühisrahastuse õitsengust ja sellest, kas järgmine majanduskriis võib olla seotud ühisrahastusplatvormidega.
  Stuudios on saatejuht Birjo Must ja uudistetoimetaja Liis Amor.
  11.00-12.00 "Investor Toomase tund". Tänases saates räägib Valgamaa Põllumeeste liidu eestvedaja ja Mudasilla talu peremees Kalle Kits, kuidas ta põllutöölt futuuriturgudele jõudis ning kuidas tal viimase 15 aastaga läinud on. Kits annab ülevaate, kuidas põllumeheamet on talle viljabörsidel kauplemisel abiks olnud, ning paljastab ka selle, kuidas tal on põllumajanduse kaudu õnnestunud investor Toomast edestada. Saadet juhivad Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanikud Liina Laks ja Indrek Mäe
  13.00-14.00 "Globaalne pilk". Rahvusvahelise kogukonna valulik reaktsioon ajakirjanik Jamal Khashoggi mõrvale Istanbulis ja selle tulemusel vähenenud investorite huvi maailma suurima naftatootja suhtes paneb küsima, kas Araabia poolsaare valitseja liigub diplomaatilise isolatsiooni poole. Saudide suurim toetaja USA seisab tõsise küsimuse ees, kas kehtestada üha ebademokraatlikumalt käituvale Saudi Araabiale sanktsioonid või jätkata šeikide toetamist, kes üritavad piirata Iraani ja tema liitlase Venemaa mõjuvõimu Lähis-Idas. Lähis-Ida vastasseisu Saudi Araabia ja Iraani vahel analüüsivad endine kaitseuuringute keskuse teadur Helga Kalm ja Alexela juhatuse liige Alan Vaht. Saadet juhib Allan Rajavee.
  15.00-16.00 "Äripäeva TOP". Puidutööstuse esikolmikus olevad ettevõtted räägivad puidusektori murekohtadest ja edufaktoritest. Saates on Combilink OÜ juhatuse liige Urmas Lillepalu ja UPM Kümmene juhatuse liige Silver Rõõmussaar, KPMG esindajana oli kohal ettevõtte partner ja juht Andris Jegers. Saadet juhib Juuli Nemvalts.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.