Jaanus Vogelberg • 8. november 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Swedbank: tööjõuturg hakkab majanduskasvu piirama

Foto: Andras Kralla

Juba kolm aastat välis- ja sisenõudluse toel hästi kasvanud Eesti majandus aeglustub, kuid on siiski heas tasakaalus, leiab Swedbank.

Möödunud aastal aitas majanduskasvu kiirenemisele kaasa ka hõivatute arvu kiire tõus. Tööhõive panus majanduskasvu aga panga hinnangul lähiaastatel väheneb. Samuti prognoosib pank välisnõudluse nõrgenemist. "Meie prognoosi järgi kasvab majandus sel aastal 3,5%, järgmisel 3,2% ning 2020. aastal 2,7%," seisab analüüsis.

Välisnõudlus panga hinnangul nõrgeneb. "Sel aastal on Eesti suuremate kaubanduspartnerite majandused veel jätkuvalt tugevad olnud, mis on ka meie ekspordikasvu hoidnud. Samas ei ole see kasv laiapõhjaline. Järgmisel ja ülejärgmisel aastal välisnõudlus nõrgeneb ning see võib hakata tasapisi piirama meie ekspordikasvu," märgib Swedbank.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt