Äripäev • 11. november 2018 kell 7:22
Üks levinuim tööandja pakutav hüve on tasuta jook, kuid töötaja ei pruugi seda hüvena tajuda.  Foto: EPA

Töötaja saab tasuta jooki või rohkem palka

Töövahendusportaali CV.ee uuringu järgi on levinuimad lisahüved Eesti ettevõtetes tasuta joogid ja lisatasu, vahendab Personaliuudised.

CV.ee tööandjate seas korraldatud uuringust selgus, et vähemalt mõni töötajatele mõeldud lisahüve on enamikus ettevõtetes ning jätkuvalt pakutakse ka uusi hüvesid. Neid on sel aastal pakkuma hakanud 14% uuringus osalenud ettevõtetest. Peamiselt toodi uue hüvena välja spordikompensatsioon, mis muutus sel aastal 100 euro väärtuses kvartali kohta maksuvabaks.

Ligi 80% vastanud tööandjatest märkis mõne boonuse või hüve, mida nende ettevõttes palgale lisaks pakutakse. Kõige rohkem märgiti ära tasuta joogid (55%), lisatasu heade tulemuste eest (49%), telefonikompensatsioon (42%), suvepäevad (41%) ja auto kasutamise kompensatsioon (33%).

Samas pakkus CV.ee turundusjuht ja tööeluspetsialist Rain Resmeldt Uusen välja hüpoteesi, et paljusid hüvesid kas ei tajuta hüvedena (näiteks tasuta vesi) või mõnest hüvest lihtsalt ei teata, mistõttu töötajate küsitluse tulemused ei pruugi tulla nii "roosilised".

Samal ajal selgus, et läbimõeldud ja kompleksne hüvede süsteem on üsna vähestel ettevõtetel. Isegi tasuta jooke ja lisatasusid tõi välja siiski vaid pool vastanutest. Kõiki teisi hüvesid mainiti harvem.

Pikemalt saab lugeda Personaliuudistest.

Hetkel kuum