Äripäev • 12. november 2018 kell 7:49

Idufirmad jooksid Põhjamaade äriinglite programmile tormi

EstBANi tegevjuht Anu Oks  Foto: EstBAN

Veerand miljoni eurose investeeringu lootuses kandideeris EstBANi Põhjamaade äriinglite programmi 127 idufirmat 23 riigist.

Täna valivad äriinglid välja viisteist kandidaati, kes pääsevad järgmisse vooru. Neist sõelutakse välja neli paremat, kellest üks pälvib 250 000 euro suuruse investeeringu Eesti, Soome, Norra ja Saksamaa äriinglitelt, teatas Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN).

Assotsiatsiooni tegevjuhi Anu Oksa sõnul on programm muutunud kiiresti rahvusvaheliseks. “Põhjamaade äriinglite programm toob investorini perspektiivikad idufirmad kogu Euroopast. Fakt, et mujalt maailmast pärit startup-ettevõtted soovivad ligipääsu targale kapitali just läbi Eesti investorite, on kompliment kogu Eesti äriinglite kogukonnale,” ütles ta.

Avalduse esitanud idufirmad pärinevad erinevatest valdkondadest alates e-kaubanduse platvormidest kuni haridus- ja tervisetehnoloogiani. Kokku kandideeris programmi idufirmasid neljast erinevast maailmajaost, 23 erinevast riigist. 53 investoriga sügislennu võitja selgub 25. jaanuaril.

Hetkel kuum