• Jaga lugu:

  Vabaerakond sotsiaalmaksu lae kohta otsust langetanud ei ole

  Kaul Nurm.

  Kolmapäeval valimiseelse keskustelu keskpunkti tõusnud sotsiaalmaksule lae kehtestamise teema kõnetab ka Vabaerakonna liikmeid, kuid mingit otsust selle toetamise kohta erakonnas veel ei ole.

  „Meil on see teema laupäeval arutelul esitluskogus. Teemaks on see olnud, aga selle miinus on muidugi see, et haigekassasse ja pensionikassasse raha maksulae kehtestamisel mõistagi laekub vähem,“ ütles Nurm.
  Küsimusele, kas piiri seadmine 5000eurosele palgale ka mingit mõju avaldaks, vastas Nurm tõdemusega, et selleks tuleb statistikasse, mida tal praegu ees ei ole, täpsemalt sisse vaadata ja kontrollida, kui palju selliseid inimesi üldse on.
  Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni aseesimees Krista Aru ütles seevastu pressiteate vahendusel, et sellega, et Vabaerakonna ettepaneku vajalikkust Eestile mõista, läks peaminister Jüri Ratasel küll kaua aega, aga asja sai. „Tuleb loota, et Keskerakonna juhi seisukoht ei osutu vaid tühjaks valimislubaduseks,“ lisas Aru.
  Vabaerakond algatas juba tunamullu oktoobris sotsiaalmaksuseaduse täiendamise seaduse, mille heakskiitmisel oleks kehtestatud nn sotsiaalmaksu lagi, mille tulemusena 4,5kordset mediaanpalka ületavat töötasu sotsiaalmaksuga ei maksustata.
  Kolmapäeval tõdes Keskerakonna esimees Jüri Ratas, et erakond pooldab sotsiaalmaksule lae kehtestamist. Valimisplatvormi töörühma juhi ja peaminister Jüri Ratase büroojuhi Tanel Kiige sõnul võiks see olla neljakordse keskmise palga tasemel. Reformierakond pooldab sotsiaalmaksu ühtlast langetamist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Alexander Elder hoiatas Toomase konverentsil pullituru lõpu eest
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Eesti juurtega börsikaupleja Alexander Elder on turgude suhtes pessimistlik ning usub, et ka Tallinna börsil on oodata varsti karuturgu.
Kuidas Kaarel Kotkas pauguga majandusteooria põhitõe selgeks sai
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
Eesti eduka idufirma Veriff asutaja Kaarel Kotkas kõneles tänasel investor Toomase konverentsil, kuidas üks hiidlane Emmastest jõudis nii kaugele, et tema ettevõte tegutseb Räniorus ja teeb oma teenusega võimalikuks maailma suurimate firmade äri.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.