Äripäev • 16 november 2018
Daske Banki Eesti filiaali peakontor Tallinnas.  Foto: Andras Kralla

Taani leht: Danske Eesti töötajad võtsid ilmselt altkäemaksu

Taani suurim päevaleht avaldab Danske rahapesuskandaali valguses kahtluse, et miljarditesse küündivat rahapesu võimaldasid Eesti haru töötajad, kes said selleks altkäemaksu, kirjutas Ärileht.

Tervet rida Danske Eesti haru endisi töötajaid kahtlustatakse, et miljarditesse küündiva musta raha liigutamise eest maksid kriminaalse taustaga kontoomanikud neile "teenuste osutamise" eest sularahas, vahendas Ärileht Taani Berlingsket.

Berlingskele teadaolevalt tuli ka Danske panga enda advokaatide läbiviidud juurdlusest välja, et panga kaheksa endist töötajat tegid pidevalt suurtes summades sissemakseid oma Danske pangas asuvatele kontodele. Kahtlustuse kohaselt said nad need summad sularahana nende osakonna tööd puudutavatelt kahtlase taustaga klientidelt.

Loe pikemalt Ärilehest.

Hetkel kuum