Äripäev • 24. november 2018 kell 7:06

Reformierakond lubab idapiiri kiiremini ehitama hakata

Reformierakonna juhatus kiitis heaks erakonna programmi siseturvalisust puudutavad punktid, milles rõhutatakse vajadust ehitada nelja aastaga välja moodne ja turvaline välispiir ja väärtustada päästjaid ning politseinike, lubades muuhulgas politseinikel ka eripensionit saades töötada.

Reformierakonna liige Hanno Pevkur märkis, et praegune valitsus on idapiiri valmimise prioriteetsust vähendanud.  Foto: Andras Kralla

Endine siseminister Hanno Pevkur ütles pressiteate vahendusel, et tänane valitsus on kahjuks idapiiri valmimise prioriteetsust vähendanud ja lükanud ehituse lõpptähtaja kaugele tulevikku. "Me ei saa sellega nõustuda. Eesti, NATO ja Euroopa Liidu piir tuleb valmis ehitada esimesel võimalusel ja eraldada vajalikud vahendid selleks, et järgmise nelja aastaga piiririba taristu, eelkõige tara, teenindavate teede ja muu vajalikuga valmis,” ütles Pevkur.

Lisaks on Pevkuri sõnul valimisprogrammis suur tähelepanu siseturvalisuse vabatahtlikel, piisava arvu politseinike ja päästjate tagamisel ning kriisideks valmisoleku parandamisel. Seetõttu lubab Reformierakond tõsta päästjate ja politseinike palga nende tööd väärtustavale tasemele ja lubab ka politseiteenistuses jätkata politseinikel, kes on välja teeninud õiguse pensionile.

Lõpliku programmi kinnitab erakonna üldkoosolek 12. jaanuaril.

Hetkel kuum