Äripäev • 28. november 2018 kell 11:38
Kinnisvarafirmade liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel soovitab väikeinvestoritel edaspidi turul ettevaatlikum olla.  Foto: Raul Mee

Kinnisvarafirmade liit hoiatab suurinvestorite eest

Kinnisvaraturul tegutsevad väikeinvestorid peaksid olema korteritesse investeerimisel ettevaatlikud, sest kasumi söövad jätkuv hinnaralli kinnisvaraturul ning stabiliseeruv üüriturg, kuhu on sisenenud institutsionaalsed investorid, teatas Eesti Kinnisvarafirmade Liit.

Kinnisvarafirmade liidu tegevdirektor Tõnis Rüütel hoiatab, et seoses kinnisvara jätkuva hinnatõusu ja üürihindade stabiliseerumisega tuleks kinnisvara kui pensionisamba soetamisel olla ettevaatlik. Tema sõnul võib laenude teenindamine väikeinvestoritele osutuda keeruliseks, sest üüriturule on sisenenud institutsionaalsed investorid, kelle niinimetatud pikk ja odavam raha võimaldab leppida ka väiksema üüritootlusega.

Rüütel tõi näiteks LHV pensionifondi investeeringu Sitsimäe 130 üürikorterisse. "Väikeinvestorid on asunud oma soetusi tasapisi müüma," nentis liidu juht.

Hetkel kuum