• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: tulevikutehnoloogiad ja oleviku palgarähklus

  Nädalavahetusel toimub Tallinnas robootikafestival Robotex.Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

  Reedel algab robootikafestival Robotex. Sellest, milline roll robootikal, tehisintellektil ja muudel sarnastel tehnoloogiatel praegu ja kümne-viieteist aasta pärast Eestis on, räägime reedeses hommikuprogrammis Robotexi juhatuse esimehe Sander Ganseniga.

  Statistikaameti andmetel oli tänavu kolmandas kvartalis keskmine brutokuupalk 1291 eurot. Krediidiandja Raha24 juhatuse liikme Urmo Kokmanni arvutuste järgi kulub praeguste hindade juures enamik sissetulekust lihtsalt ellujäämiseks. Millised rehkendused selle järelduse taga täpselt on, sellest Kokmanniga räägimegi.
  Kaspar Allik Äripäeva börsitoimetusest valgustab aga, millistesse ettevõtetesse tasuks tuleval aastal investeerida.
  Saadet veavad Liis Amor ja Madis Aesma.
  Päev jätkub kolme saatega.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Nädala olulisemad teemad võtavad kokku Äripäeva toimetajad Viivika Rõuk, Erki Varma ja Jaanus Vogelberg.
  13.00-14.00 „Optibeti spordisaade“. Saatesarja kolmandas osas hakkavad saatejuhid Dannar Leitmaa ja Otto Oliver Olgo vaidlema, miks rahvas ei tohiks kanda tugevat häält aasta sporditähe valimisel. Külla tuleb ka mees, kes mõtestas ümber koduse jalka turunduse ja juhib Eesti kõige roosamat klubi Nõmme Kalju president Kuno Tehva.
  15.00–16.00 "Eetris on ehitusuudised". Nordeconi arendusjuht Miina Karafin ning digitaalehituse konsultant Risto Vahenurm selgitavad, milline on BIMi tase Eestis ning kuhu võiksime edasi liikuda. Selgub, mis kasu tõuseb hoone tellijale ja haldajale mudelprojekteerimise rakendamisest ning kuidas selle eeliseid maksimaalselt ära kasutada. Saatejuht on Lauri Leet.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.