Anu Jõgi • 7. detsember 2018 kell 9:49

Sõiduautode müük: Toyota ülekaalukalt ees

Toyota RAV4 Los Angelese autonäitusel.   Foto: Scanpix

Eestis müüdi novembris uusi sõiduautosid 0,1% vähem möödunud aasta novembriga võrreldes.

Kokku müüdi aasta eelviimasel kuul 2031 uut sõiduautot ehk kaks vähem kui mullu. 11 kuu kokkuvõttes on tänavu müüdud 24 274 uut sõiduautot, mis ületab mullu sama perioodi müüginumbrid 5,4% võrra.

Toyota oli edukaim automarkide seas ja neid läks kokku kaubaks 299. Populaarsed olid novembris ka Škoda ja Volkswagen, milliseid müüdi vastavalt 235 ja 221 autot.

Ka mudelite edetabeli tipu vallutasid Toyota mudelid: populaarseim oli RAV4, milliseid eelistasid tarbijad 92 korral, ja teisele kohale kerkis Auris 76 müüdud autoga. Kolmanda koha hõivas edetabelis Volkswagen Passat 72 autoga.

Segmentidest olid novembris kõige populaarsemad väiksemad keskklassi autod, milliste osakaal kogu müügist moodustas 25,2%. Järgnesid keskmised maasturid (23,1%) ja väiksemad maasturid (16,3%). Eksporti läks 89 uut sõiduautot.

Tarbesõidukite müük tegi novembris läbi 6,5protsendise languse, aga 11 kuu kokkuvõttes on müük 5,3% plussis. Kokku on tänavu antud klientidele üle 5989 tarbesõidukit. Novembris oli populaarseim mark Renault 99 sõidukiga, järgnesid Citroen ja Ford, mida müüdi vastavalt 70 ja 52 sõidukit.

Veokite segmendis olid edukaimad Scania ja Volvo, vastavalt 21 ja 18 veokiga.

Hetkel kuum