Anu Jõgi • 7. detsember 2018 kell 10:12
Merko rajab Veerenni asumisse 10–15 aasta jooksul kuni 50 kortermaja.  Foto: Andras Kralla

Vahter: varsti pakutakse korterile juurde reisi või autot

1Partner Kinnisvara juhi Martin Vahteri sõnul ootab järgmisel aastal tõenäoliselt ees kerge tehingumahtude langus.

Novembris müüdi Tallinnas 837 korterit, mis on 10 protsenti vähem kui oktoobris, analüüsib 1Partner Maa-ameti statistikat.

“Tallinna kinnisvara- ja ehitusturg on mitu aastat maksimumtuuridel pöörelnud – kiiremaks käiguks pole töömehi, materjali ega ostjatel ka raha. Mitmed projektid on juba ootele pandud, sest kerkinud ehitushindade taustal ei tasu arendamine enam ära. Kui nüüd müügiperioodid pikemaks venivad, hakkame rohkem nägema korteripakkumisi koos köögimööbli, auto või soojamaareisiga. Juba praegu lubavad arendajad viimastele seisma jäänud korteritele isegi 100 000euroseid allahindlusi,” rääkis Vahter.

“Kuna suured kohalikud ehitusobjektid T1 ja Tallinna vangla on valmis saanud ja ka Põhjamaade turg pigem raugeb, siis ei ole järgmisel aastal oodata ehitushinna ega kinnisvara jätkuvat hinnakasvu. Ega ka langust. Selline trend võib kiirete kasvuaastate kõrval tunduda paigaltammumisena, aga on tegelikult mõistlik ja tervislik,” lisas Vahter.

Novembris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1209 ostu-müügitehingut, mis on 8 protsenti vähem kui oktoobris. Novembris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 1813 eurot, mis on 3,3 protsenti varasemast kuust vähem.

Hetkel kuum