Liis Treimann • 12. detsember 2018 kell 13:32

Krulli tehase kvartalisse tuleb 1300 korterit

Foto: Liis Treimann

Tallinna Koplisse Krulli tehase kvartalisse on plaanis ehitada 1300 korterit, lisaks büroo- ja äripindu ning 120kohaline lasteaed, tutvustasid täna arendaja ja linnavalitsus.

Arendaja Krulli Kvartal ASi ja Tallinna linnavalitsuse esindaja avasid kavandatava äri- ja elurajooni lähteülesandeid ja eskiislahendust.

Krulli tehase kvartali detailplaneering hõlmab 10,25 hektari suuruse maa-ala, kuhu kavandatakse lisaks muinsuskaitsealuste hoonete ümberehitamisele ja laiendamisele uusi piirkonda sobiva kõrgusega hooneid, mille hulgas on ka kaubanduskeskus.

Kasutusest välja langenud tehasealale kavandatakse terviklikku elurajooni. KOKO arhitektid OÜ koostatud arhitektuur-mahulise kontseptsiooni kohaselt oleks võimalik planeerida Kopli ja Volta tänava nurgal asuvale alale rajatavatesse korterelamutesse kokku kuni 1300 korterit, lisaks kavandatakse alale büroo- ja äripindu, parkimiskohad, puhkealad, kvartalit läbiv kergliiklustee ja 120kohaline lasteaed.

Krulli Kvartal ASi omanikud on Seaside Development OÜ kaudu kolm ettevõtet: Barensholm OÜ, mille lõplik kasusaaja on Heiki Juhani Soini, Kasperwiki Laevaomanikud OÜ, mille omanik on Heiti Hääl, ning MR Varahalduse kaudu Mehis Rump.

Siit saad vaadata galeriid, kuidas vaid kuu aega tagasi pandi Tallinnas nurgakiti Veerenni kvartalile, kuhu tuleb kokku 50 elumaja.

Hetkel kuum