Äripäev • 14 detsember 2018

Euroopa autoturud püsivas languses

Baltikumis käib automüük Euroopa keskmise suhtes vastassuunas.  Foto: EPA

Euroopa Liidu riikides langes uute sõiduautode müük kolmandat kuud järjest.

Euroopa Liidus müüdi novembris 1,12 miljonit uut sõiduautot ehk 8% vähem kui möödunud aasta novembris. Tänavu 11 kuu kokkuvõttes aga püsib uute sõiduautode müük siiski plussis napi 0,8 protsendiga ja kokku on selle perioodi vältel ELi riikides müüdud 14,16 miljonit uut sõiduautot.

Novembris langes müük kõigil suurematel turgudel, aga 11 kuu kokkuvõttes püsivad Prantsusmaa (4,7%), Saksamaa (0,4%) ja Hispaania (8%) siiski plussis. Suurbritannias on uute sõiduautode müük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langenud 6,9%.

Balti riikidest jätkub tempokas tõus Leedus, kus tänavu 11 kuuga on müüdud 25,5% rohkem uusi sõiduautosid võrreldes möödunud aastaga. Lätis on müük kasvanud 2,7% ja Eestis 5,4%.

Hetkel kuum