• Jaga lugu:

  Tööjõukulud kasvavad peamiselt Ida- ja Kesk-Euroopas

  Palgatõus käib Euroopa Liidus kahekiiruselisena.Foto: AFP

  Sügisel tõusid palgad ja tööjõukulud kõige rohkem Ida- ja Kesk-Euroopa riikide seas, Euroopa Liidu "vanades" liikmesriikides jäi tõus kaks korda aeglasemaks, selgub Eurostati statistikast.

  Baltikumi riigid leiab tööjõukulude kasvu tabelist päris eesotsast. Euroala suurim tõus registreeriti Lätis ja Leedus, vastavalt aastaga 13,2 ja 10,7 protsenti enam kui aasta tagasi. Eesti on 8,2 protsendiga Tšehhi järel neljandal kohal.
  Pea 14 protsenti kasvasid tööjõukulud veel Rumeenias, Märgatav tõus euroalast väljaspool oli ka Ungaris, Bulgaarias ja Poolas. Ainus Kesk-Euroopa riik, kus kulud ei kasvanud üle 6 protsendi, oli Sloveenia, mis jäi sarnasele tasemele Lääne- ja Lõuna-Euroopa liikmesriikidega.
  Euroala keskmine oli kõigest 2,5 protsenti ja kogu Euroopa Liidus 2,7 protsenti. Kriipsu üle keskmise kasvasid tööjõukulud vaid Saksamaal ja Hispaanias, teised suuremad Lääne-Euroopa riigid jäid kõik 1,2–2,5protsendilise kulude kasvu sisse.
  Tööjõupuudus püsib Euroopas 2 protsendi piirimail
  Veel selgub Eurostati statistikast, et vabade töökohtade arv on Euroopa Liidus viimastel kvartalitel püsinud 2 protsendi piirimail. Kõige rohkem otsitakse uusi töötajaid Tšehhis, kus vabu töökohti tervelt 5,9 protsenti.
  Raskusi töötajate leidmisega on ka Euroopa Liidu ühel suurema majandusega riigil Saksamaal, kus see näitaja küünib 3 protsendini. Eestis paljukurdetud töötajate puudus väljendub Eurostati andmetel 1,9 protsendini küündivas vabade töökohtade arvus, mis jääb alla Euroopa keskmise ning on liikmesriikide pingereas pigem teises pooles.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.