• Jaga lugu:

  KIKi uus juht valitud

  Pildil Andrus Treier Lux Expressi juhi kohal.Foto: Kristjan Teedema, Tartu Postimees/Scanpix
  Nõukogu kinnitas Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) uueks juhatuse liikmeks Andrus Treieri.
  Treier oli riigile kuuluva finantsasutuse KredEx eesotsas üle kümne aasta. Lisaks on ta töötanud juhi ja finantsjuhina erinevates ettevõtetes ning audiitori ja konsultandina rahvusvahelises ärinõustamise ettevõttes KPMG. Äripäev kirjutas märtsis, et Treieri ametiaeg Lux Expressis jäi vaid poole aasta pikkuseks.
  „KredExi pikaajalise juhina on Andrus Treieril väga hea kogemus toetusmeetmete rakendamisel,“ põhjendas KIKi nõukogu esimees ja keskkonnaminister Siim Kiisler juhi valikut.
  Treier sõnab, et KIK on Eesti keskkonna hoidmisel kandnud olulist rolli, kuid palju on veel vaja ära teha. „Tarvis on laia spektrit teenuseid, alates jätkuvast teavitustegevusest kuni spetsiifiliste nõuannete ja nutikate lahenduste pakkumiseni, et aidata projekte ressursitõhusalt ja jätkusuutlikult ellu viia. Usun, et suudan oma pikaajalise ja mitmekesise juhtimiskogemusega aidata KIKil seda ülesannet täita,“ kommenteeris Treier edasisi eesmärke.
  Andrus Treier asub KIKi juhataja ametikohale järgmise aasta alguses. Praeguse juhataja Veiko Kaufmanni tööleping lõpeb aasta lõpus. KIKi juhataja konkursile laekus 38 avaldust.
  KIK on riigile kuuluv finantsasutus, mis rahastab keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodi müügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Endine minister: kui me toidutootjaid ja põllumehi ei aita, tulevad pankrotid
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Käimasolev energiahindade kasv paneb kodumaised põllumehed ja toidutootjad väga suure surve alla. Kui valitsus neile konkreetsete abimeetmetega võimalikult kiiresti appi ei tule, siis ähvardab nimetatud sektori ettevõtteid pankrotilaine, kirjutab endine maaeluminister, riigikogu maaelukomisjoni esimees Tarmo Tamm (Keskerakond).
Helsingi börsil käib valus langus
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Helsingi börsi indeks on täna teinud suurima languse pärast eelmise aasta aprilli, hommikul alanud valus langus on päeva peale ainult süvenenud, vahendab Kauppalehti.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Selgusid Eesti edukaimad iduettevõtted
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.
Täna õhtul selgusid Eesti Startupi auhindade saajad, kes on möödunud aasta edukaimad Eesti iduettevõtted, maailma muutvate ideede elluviijad ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad ja investorid.