Anu Jõgi • 20. detsember 2018 kell 6:38

Tootjahinnaindeks kerkis aastaga

Elektrienergia varustamise hinnatõus vedas aastakasvu.  Foto: Andras Kralla

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kasvas aastaga 1,6 protsenti, võrreldes oktoobriga indeks langes 0,9 protsenti, teatab statistikaamet.

2017. aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises. Lisaks puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, samuti hinnalangus elektroonikaseadmete tootmises.

Tootjahinnaindeksit mõjutas novembris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnalangus elektroonikaseadmete ja kütteõlide tootmises, lisaks hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises.

Ekspordihinnaindeks tõusis võrreldes 2017. aasta novembriga 0,4% ja langes võrreldes oktoobriga 1,9%. Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam elektroonikaseadmete, naftatoodete ja nahktoodete hind, samal ajal tõusis elektrienergia, farmaatsiatoodete ja metalltoodete hind.

Impordihinnaindeks tõusis võrreldes 2017. aasta novembriga 3,2% ja langes võrreldes oktoobriga 1,9%. Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam põllumajandus- ja naftatoodete ning rõivaesemete hind, samal ajal tõusis elektrienergia, toormetsa ja toiduainete hind.

Hetkel kuum