Äripäev • 21. detsember 2018 kell 12:08

Äri on parim teha Suurbritannias, Eesti 28. kohal

Forbesi välja antava äritegemise edetabeli esikohalt leiab Suurbritannia, Eesti on 28. positsioonil.

Forbesi äriedetabelist selgub, et parim on teha äri Suurbritannias.   Foto: Scanpix

Forbes rivistas juba 13. korda, missugustes riikides on mugavaim äri teha ning missugused maad on kõige sõbralikumad investeeringute vastuvõtmisel. Juba teist aastat järjest pälvis esikoha Suurbritannia.

Kuigi britid maadlevad praegu Brexitiga, on Suurbritannia majandus Forbesi andmeil niivõrd globaliseerunud, et see on kaubandusele, investeeringutele, kapitalivoogudele ja kuni viimase ajani ka immigratsioonile olnud väga avatud.

Teisele kohale platseerus Rootsi, kes liikus võrreldes eelmise aasta edetabeliga kaks kohta üles. Ekspordile orienteeritud Rootsi ärikliima sai eriti kiita innovatsiooni ja väikese korruptsiooni eest. Samuti on Stockholm Euroopa üks juhtivaid linnu idufirmade jaoks.

Kolmandale positsioonile jõudis aga Hongkong, neljas oli Holland ja viies Uus-Meremaa.

Eesti leiab edetabelis 28. kohalt, ühe koha võrra eespool on Leedu. Läti on 36. positsioonil, Venemaa 55. kohal. Põhjanaabrid soomlased on 13. kohal.

Hetkel kuum