• Jaga lugu:

  Äri on parim teha Suurbritannias, Eesti 28. kohal

  Forbesi välja antava äritegemise edetabeli esikohalt leiab Suurbritannia, Eesti on 28. positsioonil.

  Forbesi äriedetabelist selgub, et parim on teha äri Suurbritannias. Foto: Scanpix
  Forbes rivistas juba 13. korda, missugustes riikides on mugavaim äri teha ning missugused maad on kõige sõbralikumad investeeringute vastuvõtmisel. Juba teist aastat järjest pälvis esikoha Suurbritannia.
  Kuigi britid maadlevad praegu Brexitiga, on Suurbritannia majandus Forbesi andmeil niivõrd globaliseerunud, et see on kaubandusele, investeeringutele, kapitalivoogudele ja kuni viimase ajani ka immigratsioonile olnud väga avatud.
  Teisele kohale platseerus Rootsi, kes liikus võrreldes eelmise aasta edetabeliga kaks kohta üles. Ekspordile orienteeritud Rootsi ärikliima sai eriti kiita innovatsiooni ja väikese korruptsiooni eest. Samuti on Stockholm Euroopa üks juhtivaid linnu idufirmade jaoks.
  Kolmandale positsioonile jõudis aga Hongkong, neljas oli Holland ja viies Uus-Meremaa.
  Eesti leiab edetabelis 28. kohalt, ühe koha võrra eespool on Leedu. Läti on 36. positsioonil, Venemaa 55. kohal. Põhjanaabrid soomlased on 13. kohal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Kristjan Rahu termopuidutootja ostis Läti saeveski
Kristjan Rahu suurosalusega termotöödeldud puitmaterjalide tootja Thermory ostis nüüd täielikult Läti saeveski VMS Timber SIA, millest enne kuulus Thermoryle pool.
Kristjan Rahu suurosalusega termotöödeldud puitmaterjalide tootja Thermory ostis nüüd täielikult Läti saeveski VMS Timber SIA, millest enne kuulus Thermoryle pool.