Äripäev • 27. detsember 2018 kell 15:22

Raadiohommikus: pilk üle õla

Enne kui uus aasta päris kätte jõuab, vaatame reedel mitmes saates tagasi, mille poolest oli möödunud aasta oluline.  Foto: Shutterstock

2018. aasta lõpuni pole enam suurt jäänud. Hinnanguid ja kokkuvõtteid selle kohta, kuidas erinevate valdkondade tegijatel läks, tehakse lausa hoogtööga ja nii nano- kui ka globaaltasandil, kusjuures võitjaid ja kaotajaid sätitakse meedias alatihti ka kõikvõimalikesse edetabelitesse.

Reedehommikune saade ongi pühendatud pingeridadele, millega ülemaailmne meedia on 2018. aastat kokku võtnud – tähtsamatest teadusuudistest kuni halvimate telefonideni välja.

Hommikut veavad Kaspar Allik ja Madis Aesma.

Päev jätkub kolme saatega.

11.00–12.00 "Äripäev eetris". Aasta viimane "Äripäev eetris" rullib kuulajate ees lahti terve aasta olulisemad artiklid ja püüab arvamusliidrite abiga vastata, kas uus aasta tuleb parem või halvem, kui oli praegune. Äripäeva lõppeva aasta parimaid artikleid meenutavad ja avavad uuriva toimetuse juht Koit Brinkmann, uudistetoimetuse juht Viivika Rõuk, börsitoimetuse juht Juhan Lang ja arvamustoimetuse juht Erki Varma. Arvamustoimetus küsis aasta lõpus Eesti arvamusliidritelt, millisena näevad nemad uut aastat. Esimese ülevaate vastustest annab saates arvamustoimetuse juht Erki Varma. Kokkuvõtva loo sellest avaldame uue aasta esimeses Äripäevas 3. jaanuaril.

13.00–14.00 "Optibeti spordisaade". Aasta viimases saates koostavad saatejuhid Dannar Leitmaa ja Otto Oliver Olgo 2018. aasta kõige ausama spordiedetabeli.

Kelle üle võib sel aastal päriselt enim rõõmu tunda? Kas rallisõitjat Ott Tänakut saab pidada aasta täheks spordimeedia lummuse tõttu? Mis sündmus jääb kipitama edaspidigi?

15.00–16.00 "Eetris on ehitusuudised". Milleks on hea valdkonnaülene, kõiki standardeid ühildav ning ehitise elukaart hõlmav klassifikaatorite süsteem, kõnelevad saates Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri instituudi professor Roode Liias, Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusinstituudi direktor Aivars Alt ning kõrgkooli lektor Pille Hamburg. Riigihanke tulemusena kahe aastaga loodav "keel" teeb lihtsamaks, tõhusamaks ning odavamaks lisaks ehitusele ka hoonete ja rajatiste hilisema haldamise ja korrashoiu.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum