• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: pilk üle õla

  Enne kui uus aasta päris kätte jõuab, vaatame reedel mitmes saates tagasi, mille poolest oli möödunud aasta oluline.Foto: Shutterstock

  2018. aasta lõpuni pole enam suurt jäänud. Hinnanguid ja kokkuvõtteid selle kohta, kuidas erinevate valdkondade tegijatel läks, tehakse lausa hoogtööga ja nii nano- kui ka globaaltasandil, kusjuures võitjaid ja kaotajaid sätitakse meedias alatihti ka kõikvõimalikesse edetabelitesse.

  Reedehommikune saade ongi pühendatud pingeridadele, millega ülemaailmne meedia on 2018. aastat kokku võtnud – tähtsamatest teadusuudistest kuni halvimate telefonideni välja.
  Hommikut veavad Kaspar Allik ja Madis Aesma.
  Päev jätkub kolme saatega.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Aasta viimane "Äripäev eetris" rullib kuulajate ees lahti terve aasta olulisemad artiklid ja püüab arvamusliidrite abiga vastata, kas uus aasta tuleb parem või halvem, kui oli praegune. Äripäeva lõppeva aasta parimaid artikleid meenutavad ja avavad uuriva toimetuse juht Koit Brinkmann, uudistetoimetuse juht Viivika Rõuk, börsitoimetuse juht Juhan Lang ja arvamustoimetuse juht Erki Varma. Arvamustoimetus küsis aasta lõpus Eesti arvamusliidritelt, millisena näevad nemad uut aastat. Esimese ülevaate vastustest annab saates arvamustoimetuse juht Erki Varma. Kokkuvõtva loo sellest avaldame uue aasta esimeses Äripäevas 3. jaanuaril.
  13.00–14.00 "Optibeti spordisaade". Aasta viimases saates koostavad saatejuhid Dannar Leitmaa ja Otto Oliver Olgo 2018. aasta kõige ausama spordiedetabeli.
  Kelle üle võib sel aastal päriselt enim rõõmu tunda? Kas rallisõitjat Ott Tänakut saab pidada aasta täheks spordimeedia lummuse tõttu? Mis sündmus jääb kipitama edaspidigi?
  15.00–16.00 "Eetris on ehitusuudised". Milleks on hea valdkonnaülene, kõiki standardeid ühildav ning ehitise elukaart hõlmav klassifikaatorite süsteem, kõnelevad saates Tallinna Tehnikaülikooli ehituse ja arhitektuuri instituudi professor Roode Liias, Tallinna Tehnikakõrgkooli ehitusinstituudi direktor Aivars Alt ning kõrgkooli lektor Pille Hamburg. Riigihanke tulemusena kahe aastaga loodav "keel" teeb lihtsamaks, tõhusamaks ning odavamaks lisaks ehitusele ka hoonete ja rajatiste hilisema haldamise ja korrashoiu.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.