• Jaga lugu:

  Elekter kallines pea poole võrra

  2018. aastal tõusis elektri hind üle 40% – nii kallis pole eratarbijate jaoks elekter mitte kunagi olnud, kirjutab Postimees.

  Elektri aasta keskmine hind oli tänavu kõrgeim, mida tarbija on kunagi maksnud.Foto: Raul Mee
  Elektribörsi NordPool Spot Eesti piirkonna 2018. aasta keskmine hind oli 47,07 eurot megavatt-tund (4,71 senti kilovatt-tund), mis on 41,8% kõrgem eelmise aasta keskmisest hinnast ja kõrgeim hind, mida tarbija on seni maksnud.
  Detsembri keskmine hind kerkis novembriga võrreldes 0,8% ja eelmise aasta detsembriga võrreldes tervelt kahe kolmandiku võrra, 53,05 euroni megavatt-tund (5,31 sendini megavatt-tund). Siiski pole see kõrgeim kuu keskmine hind. Ajaloo kõrgeim kuu keskmine elektri hind oli lõppeva aasta augustis – 55,38 eurot megavatt-tund (5,54 senti kilovatt-tund). Börsipaketi valinud eratarbijate ja väiketarbijate jaoks pole elekter kunagi varem olnud nii kallis.
  Pikemalt saab lugeda Postimehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.