Äripäev • 31. detsember 2018 kell 6:39

Elekter kallines pea poole võrra

2018. aastal tõusis elektri hind üle 40% – nii kallis pole eratarbijate jaoks elekter mitte kunagi olnud, kirjutab Postimees.

Elektri aasta keskmine hind oli tänavu kõrgeim, mida tarbija on kunagi maksnud.  Foto: Raul Mee

Elektribörsi NordPool Spot Eesti piirkonna 2018. aasta keskmine hind oli 47,07 eurot megavatt-tund (4,71 senti kilovatt-tund), mis on 41,8% kõrgem eelmise aasta keskmisest hinnast ja kõrgeim hind, mida tarbija on seni maksnud.

Detsembri keskmine hind kerkis novembriga võrreldes 0,8% ja eelmise aasta detsembriga võrreldes tervelt kahe kolmandiku võrra, 53,05 euroni megavatt-tund (5,31 sendini megavatt-tund). Siiski pole see kõrgeim kuu keskmine hind. Ajaloo kõrgeim kuu keskmine elektri hind oli lõppeva aasta augustis – 55,38 eurot megavatt-tund (5,54 senti kilovatt-tund). Börsipaketi valinud eratarbijate ja väiketarbijate jaoks pole elekter kunagi varem olnud nii kallis.

Pikemalt saab lugeda Postimehest.

Hetkel kuum