Jaga lugu:

Selgusid Eesti aasta parimad pressifotod

Täna valitud aasta parimate pressifotode nominentide seast leiab ka Äripäeva fotograafi Andras Kralla portreefotod ettevõtjast Oleg Grossist ja majandusest huvitatud Leida Rammost.

Oleg Gross oma OG Elektra valdustes Tobias Rakvere külje all.  Foto: Andras Kralla

Lõppenud aasta parima pressifoto, parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto valis välja pressifotograafide liidu ja ajalehtede liidu žürii koos Canoni ja Overall Pro Shopiga ligi 700 foto seast.

Parima uudisfoto nominendid

Tuli säästis koera, aga peremeest mitte. 23. jaanuaril suri Paide linnas Viraksaare külas tulesurma hooletu suitsetaja. Lisaks hukkunule tõid päästjad tulest välja koera, kes tänu loomaarstide tegutsemisele ellu jäi. Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja/ Eesti Meedia  Foto: Dmitri Kotjuh / Jarva Teataja
Varing Tammsaare pargis. 10. septembril toimus Tallinnas Tammsaare pargis asuva vana turuhoone väljakaevamis tööde ajal varingu kus hukkus inimene. Sander Ilvest/ Postimees/ Eesti Meedia  Foto: SANDER ILVEST
Ekrelased ründasid eurosaadik Indrek Tarandit. EKRE pikett riigikogu ees kiskus vägivaldseks, kui meeleavaldajad ründasid eurosaadik Indrek Tarandit. November 2018. Tairo Lutter/ Postimees/ Eesti Meedia   Foto: TAIRO LUTTER

Parima olemusfoto nominendid

Kontroll . Eurolaulja Elina Nechayeva fotosessioonil viibis ka tema kaaslane David Pärnamets, et toimuval silma peal hoida. Priit Simson/ Eesti Päevaleht   Foto: Priit Simson
Iga päev 24 tundi üksi iseendaga. Kui teaks, et see aitab, kurdaks 25 tundi jutti – nende sõnadega teeb 82-aastane üksi elav Toomas oma kodus enda üle nalja. Tairo Lutter/ Postimees/ Eesti Meedia   Foto: TAIRO LUTTER
Valik ehk 13 päeva kestnud tööintervjuu. Seeria: Eriüksuslase kandidaatide ränk teekond, kus nende füüsiline ja vaimne vastupidavus viimse piirini pingule tõmmati. Valik on kahe nädala pikkune tööintervjuu, kus kandidaat viiakse mugavustsoonist nii kaugele, et ebamugavus, valu ja kannatus on nende uus mugavus. Instruktorid tahavad näha kandidaatide vaimset tugevust, mida saab kontrollida, kui inimene on füüsiliselt kurnatud. Valiku lõpus selgub, kes saab võimaluse alustada teenistust eriüksuslasena. Jaanus Lensment/ Delfi   Foto: Jaanus Lensment / Delfi

Parima portreefoto nominendid

Maaparandajast miljonäriks. Miljonärist ettevõtja Oleg Gross oma kaupluse ees Rakvere külje all Tobia külas. Andras Kralla/ Äripäev   Foto: Andras Kralla
President Kersti Kaljulaid. Vabariigi President Kersti Kaljulaid poseerimas Müürilehe esikaanele, peale pikka intervjuud Müürilehe peatoimetaja Helen Tammemäega. Renee Altrov/ Müürileht   Foto: RENEE ALTROV
Leida. 94. aastane näitleja ja investor Leida Rammo. Andras Kralla/ Äripäev   Foto: Andras Kralla

Parima spordifoto nominendid

Ilu on vaataja silmades . Kohtuniku hindava pilgu all esitab kava iluvõimleja Vinnis peetud “Lumikellukese”. Marianne Loorents/ Virumaa Teataja/ Eesti Meedia   Foto: MARIANNE LOORENTS
Karmid võtted . 2020. aasta EM valikmäng Eesti vs Sloveenia. Martin Ahven/ Õhtuleht   Foto: Martin Ahven
Meistrite puhkepausid. 2018. aasta Eesti vehklemise meistrivõistluste võitjad Sten Priinits ja Katrina Lehis matšide vahel puhkamas. Hendrik Osula / Delfi  Foto: Hendrik Osula/ Delfi

Võitjad selguvad märtsis pressipeol

Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli aasta pressifoto 2018.

Võitjad tehakse teatavaks pressifoto näituse avamisel ja auhinnad antakse üle Eesti Ajalehtede Liidu korraldataval pressipeol märtsi alguses. Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. Aasta pressifoto autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.

Žürii esimees oli Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Meedia uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa. Eestist hindasid fotosid fotograaf Marko Mumm ning kunstnik ja Kunstiakadeemia fotograafia osakonna professor Marge Monko. Välismaised žüriiliikmed olid Leedu Pressifotograafide Klubi president Jonas Staselis ning Peterburist pärit ning mullu World Press Photo konkursil Inimeste fotolugude kategoorias kolmanda koha pälvinud vabakutseline fotograaf Tatiana Vinogradova.

Kokku laekus konkursile 644 tööd, nendest fototöid oli esitatud 552, pildifaile koos fotoseeriatega oli 644. Fotod kandideerisid neljas erinevas kategoorias. Osalejaid oli sel aastal 61.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum