Reformierakond teenis aasta lõpus üle poole miljoni, EKRE suurtoetaja oli prügiärimees

Reformierakonna esimees Kaja Kallas   Foto: Liis Treimann

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni statistikast selgub, et valdav osa Reformierakonna 4. kvartalis kogutud vahenditest tuli riigilt. Eraisikutest oli suurim annetaja aasta viimasel päeval kukrut kergitanud Urmas Sõõrumaa.

Kokku laekus erakonnale kolme kuu kokkuvõttes 567 000 eurot, millest 402 000 laekus siseministeeriumi arveldusarvelt. Järgnes Urmas Sõõrumaa 50 000 euro suuruse annetusega.

Tuntud ärimeestest andsid Reformierakonnale igaüks 10 000 eurot veel Hansabussi omanik Neeme Tammis, kinnisvaraärimees Märt Vooglaid ja Silberauto omanik ning riigifirma Eesti Energia nõukogu esimees Väino Kaldoja. 5000 euroga toetasid erakonda Eerik-Niiles Kross ja Hillar Teder.

EKRE sai poole riigilt

EKRE sai neljandas kvartalis kokku 191 000 eurot, millest pea pool ehk 94 000 tuli riigilt. Eraisikutest andis erakonnale enim prügiärimees Argo Luude, kes toetas parteid 13 012 euroga.

Ärinaine Kersti Kracht andis parteile 4000 eurot. 3000 euroga toetasid parteid EKRE juht Mart Helme ning tema abikaasa Helle-Moonika Helme, samuti ajaloolane Jaak Valge ja sõjandusekspert Leo Kunnas. 2004 euroga toetas parteid ka EKRE noorteliikumise Sinine Äratus juht ning Tartu linnavolikogu liige Ruuben Kaalep.

Hetkel kuum