Äripäev • 13. jaanuar
Jaga lugu:

Trump müüs 35 miljoni eest kinnisvara

USA president Donald Trump.  Foto: Reuters/Scanpix

Forbesi ajakirjanike analüüsist selgub, et USA president Donald Trump müüs eelmisel aastal 35 miljoni dollari eest kinnisvara.

Kuigi Trumpi varade eest kannavad tema presidendiks olemise ajal hoolt ta pojad Eric ja Don juunior, on Donald Trump siiski oma äride ametlik omanik.

Avalikest andmetest selgub, et 35 miljonist dollarist enam kui poole sai Trump tänu ühele tehingule. Tegu oli majutuskompleksiga New Yorgis Brooklynis. See müüdi maha umbes 900 miljoni eest. Kuna Trumpile kuulus kompleksist 4%, sai ta umbes 20 miljonit dollarit. Sellest summast lähevad maksud veel maha arvamisele.

Teise suurema tehinguga saab välja tuua Las Vegases asuva 64korruselise tornmaja, millest müüd maha üks osa. Selle eest sai president hinnanguliselt 5,5 miljonit dollarit. Lisaks müüs president maha endale kuuluvaid maatükke.

Ei täida lubatut

Selgub, et Trumpi varasid on ostnud ka välismaalased. Näiteks ostis oktoobri alguses mees nimega Yu Zhang ühe üksuse Las Vegase mainitud tornmajas, makstes selle eest 255 000 dollarit. Yu on oma ametlikuks aadressiks märkinud Taiyuani linna Hiinas.

Mõistagi võiks küsida, mis on valesti, et president oma varasid rahaks teeb. Probleem on selles, et vahetult enne seda, kui Trump presidendiks sai, lubas üks tema advokaatidest, et Trumpi presidendiks oleku ajal ei müüda välisomanikele maha mitte midagi. Samuti lubas Trump hoida äritegemisest kõrvale, kuniks ta presidendikohustusi täidab.

Forbesi andmeil omab Trump hinnanguliselt 437 miljoni dollari eest kinnisvara.

Jaga lugu:
Hetkel kuum