Anu Jõgi • 17. jaanuar 2019 kell 9:43

Taxify jõudis Kohtla-Järvele ja Jõhvi, ees Võru ja Valga

Taxify järgmine eesmärk on liikuda Lõuna-Eestisse.  Foto: Andras Kralla

Alates tänasest saab tellida Taxify takso ka Jõhvis ja Kohtla-Järvel, järgmine eesmärk on laieneda Võrru ja Valka.

Kohtla-Järvel ja Jõhvis elab kokku pea 50 000 inimest ning linnakeskusi lahutab vaid 10minutine sõit. Klientidele on sõidualustustasu Kohta-Järvel ja Jõhvis 1.80, kilomeetri hind 39 senti ja minuti hind 13 senti, sõidu minimaalne maksumus on 2,5 eurot.

Taxify Eesti tegevjuhi Aleksei Kolesnikovi sõnul on Taxify strateegia Eestis laieneda väiksematesse linnadesse, kus võib tekkida huvitav sünergia. “Lisaks Tallinnale pakub Taxify Põhja-Eestis teenust ka Narvas ja Rakveres ning nüüdsest ka Jõhvis ja Kohtla-Järvel. Järgmine eesmärk on laieneda ka Lõuna-Eestis – Võrru ja Valka,” räägib ta.

2013. aastal asutatud Eesti tehnoloogiaettevõte Taxify tegutseb rohkem kui 25 riigis.

Taxify pole pidama jäänud autode juurde, vaid tuli eelmisel aastal välja elektriliste tõukeratastega. Selleks loodud alambränd Bolt käivitas septembris Taxify elektriliste tõukerataste jagamise teenuse. Aafrikas on platvorm teenust pakkunud mootorratastele.

Äripäeva eelmisel aastal ilmunud Rikaste TOPis oli Taxify asutaja Markus Villig Kõige kiirem vara kasvatajana 202,6 miljoni euroga neljandal kohal.

Taxify 2017. aasta konsolideeritud majandusaasta aruande kohaselt oli ettevõtte käive 2017. aastal 18 miljonit eurot, kasvades 2016. aastaga võrreldes kuus korda. Samas kujunes ettevõtte kahjumiks 11 miljonit eurot.

Hetkel kuum