Äripäev • 29. jaanuar
Jaga lugu:

BaltCap ostis kaks Leedu ettevõtet

BaltCapi partner Kristjan Kalda.   Foto: Andras Kralla

BaltCapi investeerimisfond BaltCap Growth Fund ostis Leedu orgaanilisi tooteid pakkuvad jaeketid UAB Sveiki Produktai (Livinn) ja UAB Bio Sala (Biosala), teatas BaltCap. Tehing ootab veel konkurentsiameti heakskiitu.

Livinn ja Biosala on kaks Leedu jaeketti, mis pakuvad orgaanilist ja tervisetoitu, samuti mittetoidulisi tooteid. Ettevõtted müüvad kaupa kokku 18 kaupluses suuremates linnades ning veebipoes.

Fondi juht Marius Miskinis ütles, et orgaaniline ja tervisetoit on toidu vallas kõige kiirema kasvuga sektor.

Livinni üks asutaja Guoda Azguridiene ütles, et ettevõtte arendamine nõuab asutajalt kestvat entusiasmi, pühendumust ja loovust, kuid mingil hetkel ei pruugi seda enam nii palju jätkuda, kui kasvuks vaja. "Uus ärile orienteeritud omanik koos hea rahalise tagalaga lubab kasvu," märkis ta.

Tegemist on BaltCap Growth Fundi teise investeeringuga. Fondi asutas BaltCap koos Euroopa Investeerimisfondiga, osalised on ka Balti riikides tegutsevad Swedbanki ja Luminori pensionifondid.

Fondi tegevus on suunatud Eesti, Läti ja Leedu ettevõtetele, mis soovivad tuua turule uusi tooteid ja teenuseid, laiendada tegevust ostu- ja ülevõtutehingute kaudu või kasvada regionaalseteks turuliidriteks. Era- ja riskikapitali käsitletakse kui tarka raha, kus investeerimisfond panustab lisaks kapitalile ka teadmiste, kogemuste ja kontaktivõrgustikuga. Kolme Balti riigi peale kokku planeeritakse 15-20 investeeringut.

BaltCap Growth Fund loodi BaltCapi, Balti Innovatsioonifondi (BIF), Euroopa Investeerimisfondi (EIF), KredExi ja kohalike pensionifondide koostöös. BaltCap on sõlminud institutsionaalsete investoritega kokkulepped üle 40 miljoni euro kaasamises. Suuremate investorite hulka kuuluvad lisaks Swedbanki pensionifondidele Balti Innovatsioonifondi kaudu EIF ja KredEx. Fondi asutamise kiitis heaks Eesti Finantsinspektsioon ja see on registreeritud Eesti Äriregistris.

Jaga lugu:
Hetkel kuum