Äripäev • 25. veebruar 2019 kell 6:30

Saksa ekspordiootused paranesid

Autotööstuse võimalikud tollid USAs veel väliskaubandust ei mõjuta, kuid meeleolud pole ka kiita  Foto: Scanpix

Saksa ettevõtjate ootused ekspordile ja kindlus tuleviku suhtes paranes veebruaris pisut, teatas Saksa majandusuuringute instituut Ifo. Töötleva tööstuse ekspordiootuste indeks tõusis jaanuari 6,0 punktilt veebruaris 7,2 punktile.

Saksa töötlevat tööstust vaevab keeruline globaalne majanduskeskkond. Praegu ei ole USA ähvardused kehtestada Saksa autotööstusele tollid, veel jõudnud ekspordiootustesse, kuid ettevõtete kindlus lähituleviku suhtes on ilmselgelt vaoshoitud. Ei oodata ekspordi suurenemist ega kahanemist.

Seevastu toidu- ja joogitööstus ootab tugevat väliskaubanduste kasvu. Ekspordi hoog masinaehitussektoris on seevastu viimastel kuudel pidurdunud ning uusi tellimusi välismaalt lisandunud peaaegu ei ole.

Hetkel kuum