Anu Lill • 12 märts 2019

LHV lõikab kasu pangandusele osaks saanud rambivalgusest

Veebruaris sai LHV juurde 3100 uut klienti, suurenesid laenuportfell, hoiused ja pensionifondid, teatas ettevõte.

LHV-s töötab rohkem kui 390 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab üle 166 000 kliendi. LHV hallatavatel pensionifondidel on rohkem kui 177 000 aktiivset klienti.  Foto: Andras Kralla

LHV Group teenis veebruaris 1,97 miljonit eurot puhaskasumit, sealhulgas AS LHV Pank teenis 1,47 miljonit eurot puhaskasumit ja AS LHV Varahaldus 0,63 miljonit eurot, selgus ettevõtte avaldatud börsiteatest.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu ütles, et hoolimata väiksemast päevade arvust oli veebruar LHV jaoks ajaloo parim kuu nii uute klientide lisandumise kui laenumahtude kasvu osas. Laenuportfell kasvas kuuga 44 miljonit, seejuures näitasid kiiret kasvu nii 32 miljonit suurenenud ettevõtete kui ka 12 miljonit suurenenud jaelaenude, eelkõige kodulaenude portfell. Hoiused kasvasid 68 miljonit, seejuures tavaklientide hoiused 36 miljonit. Pensionifondid kasvasid 13 miljonit eurot.

"Saime veebruaris taaskord kinnitust, et oleme suutelised kõnetama kasvavat hulka kliente ja seda üle terve Eesti. Veebruari edu tuleneb meie enda headest tulemustest teeninduse ja elektrooniliste kanalite arendamisel, aga kindlasti on klientide otsuseid mõjutanud ka sektorile osaks saanud suurem rambivalgus ja usaldus Eesti kapitali vastu," kommenteeris LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Panga aktsia on aasta algusest läbi teinud 17% lise tõusu ja maksab praegu 11,05 eurot.

Hetkel kuum