Äripäev • 18 märts 2019

Raadiohommikus: millal jõuab Baltika kasumisse?

Baltika Groupi juht Meelis Milder räägib Äripäeva raadiohommikus, milline on ettevõtte suurim eelis konkurentide ees, mis on tema suurim juhtimisviga, kuidas sotsiaalselt vastutustundliku tarbija ostukäitumist mõjutab tootmise kolimine Türki ja mis tingimustel ta on valmis ettevõttest lahkuma.   Foto: Liis Treimann

Baltika Groupi juht Meelis Milder räägib, milline on ettevõtte suurim eelis konkurentide ees, mis on tema suurim juhtimisviga, kuidas tarbijate ostukäitumist mõjutab tootmise kolimine Türki ja millal ta viimati mõtles, kas jätkata ettevõtte juhina või mitte.

Eestis toodetava elektriauto Nobe looja Roman Muljar räägib plaanist rajada Eestisse autovabrik, mis toodaks lõpptulemina 2000 autot aastas.

Stuudios on saatejuht Meelis Mandel ja uudistetoimetaja Priit Pokk.

11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Üks maailma tuntumaid majandusteadlasi, Yale´i ülikooli professor ja Nobeli preemia laureaat Robert Shiller räägib, miks USAs on praegu investori jaoks keeruline aeg, miks ta ise on Euroopa osakaalu oma portfellis suurendanud ning miks investorid ei tohiks arvata, nagu saaks ettevõtete kasum ainult kasvada. Samuti avaldab ta kaks aktsiaturgu, mis suhtarvude poolest peaks investori südame kõige rohkem põksuma panema.

12.00–13.00 "Eramaja ehitus". Sarja esimeses saates antakse eramu rajajale nõu, milline peaks olema maja projekt, et lõpptulemus vastaks võimalikult täpselt soovitule. Millal pöörduda projekteerija poole, millist teenust projekteerijalt oodata ning millistest osadest koosneb maja terviklik projekt, räägib Viktor Kokk Aatom Projektist. Saatejuht Lauri Leet.

13.00–14.00 "Cleantech". Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi start-up'ide ekspert Mikk Vainik räägib riigi investeeringutest teadupõhistesse tulevikutehnoloogiatesse ehk kõrgtehnoloogilistesse väikestesse ja keskmise suurusega ettevõtetesse. Lisaks tutvustab ta Balti innovatsioonifond I tulemusi ja kõneleb uutest suuretest investeerimisfondidest.

PowerUp Energy Technologiesi asutaja Ivar Kruusenberg tutvustab vesinikukütuse tulevikku ning räägib, kui raske või lihtne on tuua idufirmat Ameerika Ühendriikidest üle Eestisse. Saatejuht on Mart Valner.

15.00–16.00 "Lavajutud". Saate salvestuskoht oli KPMG aastakonverents. Põnevas arutelus, mida toovad 2019. aasta ja tulevik, on laval Kaja Kallas (Reformierakond), Kristina Kallas (Eesti 200), Raimond Kaljulaid (Keskerakond), Jevgeni Ossinovski (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Mart Luik (Isamaa). Vestlust modereerivad Joel Zernask (KPMG Eesti partner ja maksuteenuste juht) ja Hanno Lindpere (KPMG Eesti partner ja nõustamisteenuste juht).

Kuulake raadiot otse siit.

Hetkel kuum