Jaga lugu:

Venemaa inspekteerib Eesti kalatootjaid

Foto: Andras Kralla

Sel nädalal külastavad Eestit Venemaa veterinaarameti Rosselhoznadzor esindajad, kes inspekteerivad meie kalakäitlemisettevõtteid ja järelevalvesüsteemi.

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on sektori huvi kalatoodete Venemaale eksportimise vastu suur. „Mitmed Eesti kalakäitlemisettevõtted soovivad oma toodangut Venemaale viia, ent meie ettevõtetele kehtestatud piirangute tõttu omab sellist õigust praeguse seisuga vaid üks ettevõte,“ sõnas Kalda.

Inspekteerimise käigus külastatakse nelja ettevõtet Harju-, Pärnu- ja Saaremaal, veterinaar- ja toidulaboratooriumi ning veterinaar- ja toiduametit.

Seoses varem Eesti kalakäitlemisettevõtetele seatud piirangutega toimus 2016. aastal Venemaa ametnike kontrollkäik Eestisse. Selle tulemusel sai üks ettevõte loa oma toodangut eksportida. Audiitorid tegid eelmise kontrolli käigus Venemaa impordinõuetest lähtuvalt rida märkusi, mille täitmist tuldi nüüd hindama.

Rosselhoznadzor teatas märtsis oma soovist Eestisse inspekteerima tulla, käik lepiti kokku aprilliks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum