Artikkel
 • Jaga lugu:

  Telia miljarditehingu kohale kogunevad murepilved

  Bonnieri teleäri ost on toonud Teliale probleeme mitmelt rindelt.Foto: KIMMO BRANDT, EPA

  Euroopa Komisjon algatas uurimise seoses sellega, et Telia ostab Bonnieri teleäri. Komisjon muretseb sellepärast, et ettevõtete ühinemisel muutub üksus liiga võimsaks ning on oht tappa sellega konkurente audiovisuaalsektoris Soomes ja Rootsis.

  Konkurentsivolinik Margrethe Vestager lausus, et uurimise eesmärk on leida kinnitust, et teleäri ostmine ei tooks kaasa tarbijate jaoks kõrgemaid hindu ega vähemat kanalite valikut. Komisjonil on aega septembri keskpaigani, et võtta vastu otsus, kas muredel on alust.
  Bonnieri kontsern Bonnier Broadcasting müüs eelmisel suvel endale kuuluvad soomlaste MTV3, rootslaste TV4 ja CMore telekomihiiule Telia. Yle andmeil oli tehingu hinnaks 9,2 miljardit Rootsi krooni ehk 888 miljonit eurot.
  Bonnier Broadcastingu 2017. aasta kasum oli umbes 41 miljonit eurot, käive umbes 731 miljonit eurot.
  Televisiooniärist saaks Telias iseseisev äriüksus, mille juhiks loodetakse saada praegune Bonnier Broadcastingu tegevdirektor Casten Almqvist, kirjutas siis Helsingin Sanomat.
  „Ettevõtte ost on loomulik viis täiendada meie põhiäri. Lisaks annavad miljonid kliendid meile ainulaadse positsiooni turul,“ ütles Telia tegevjuht Johan Dennelind pressiteate vahendusel siis.
  Eestis kuulub Telia Companyle Telia Eesti, Bonnieri kontsernile kuulub ajaleht Äripäev.
  Märtsis selgus, et telekomiettevõtte Telia üks omanik Rootsi riik on sattunud ebamugavasse olukorda ja võib olla sunnitud oma osaluse müüma. Asja teeb veel keerulisemaks riigi julgeolek.
  Rootsi riigile kuulub 37 protsenti telekomiettevõttest Telia, osaluse väärtus on umbes 7,5 miljardit USA dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Töötuid on Eestis rohkem, kui statistika näitab
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.
Töötukassa andmetest tuli välja, et praegu on töötuid registreeritud rohkem, kui statistikaameti teise kvartali statistika näitab. Üks põhjus võib olla see, et Ukrainast pärit põgenike töötuna arvele võtmine statistikaameti andmetes ei kajastu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.