• Jaga lugu:

  Raadiohommik otsib taga ehituse kasumlikkust

  Kraanad Tallinna kohal vaadelduna Lasnamäe servalt.Foto: Andres Haabu

  Äripäeva raadio nädala viimane hommikuprogramm otsib vastust küsimusele, mis on põhjustanud ehitussektoris rentaabluse languse ja kuidas trendi pöörata.

  Nimelt painab ehitussektori peatöövõtjaid rentaabluse langus – käibed küll paisuvad, kuid kasumid langevad. Näib, et peatöövõtjad tegutsevad vilkalt, kuid mitte kasumlikult. Trendi on märgata ka Merko ja Nordeconi teise kvartali tulemustes. Sellel teemal arutame Noredeconi juhatuse esimehe Gerd Mülleriga.
  Lisaks küsime Arvamusfestivali peakorraldajalt Maiu Lauringult, milliseid arutelusid võiksid majandushuvilised arvamusfestivali avapäeval Paides kuulama minna. Teeme ülevaate homses Äripäevas avaldatavast advokaadibüroode TOPist.
  Hommikuprogrammi veavad Allan Rajavee ja uudistetoimetaja Tiiu Taal.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega.
  11.00-12.00 "Äripäev eetris"
  Nädala tulisemad ja olulisemad teemad võtavad kokku ning nädala võitja ja kaotaja valivad saates Äripäeva ajakirjanikud. Saates tuleb juttu maailmamajandusest, Baltika käekäigust, värskest advokaadibüroode TOPist, aga ka ehitusest, tõukeratastest ja valitsusest.
  Saadet veavad Pille Ivask, Kaspar Allik ja Kristjan Pruul.
  12.00-13.00 "Digiturunduse praktikum"
  Saates on külas ettevõtja ja investor Kristi Saare, kes räägib, milliseid turunduskanaleid ta kasutab ning millised tegevused kohe raha toovad. Saates tuleb juttu Facebookist, valdkonna sotsiaalmeedia gruppidest, blogimisest, artiklite kirjutamisest, meili-listidest ning väärtuspakkumisest.
  Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.
  13.00-14.00 "Optibeti spordisaade"
  Juttu tuleb sellest, et augustis on spordikalender hõredam, aga sellegipoolest jagub verdtarretavaid sündmusi igale spordigurmaanile. Uurime, mis mees on Eesti meeste jalkakoondise uus peatreener Karel Voolaid. Lisaks arutleme elavalt, kas meedial ja rahval saab Ott Tänaku uudistest ükskord kõrini.
  Saatejuhid on Dannar Leitmaa ja Otto Oliver Olgo.
  15.00-16.00 "Eetris on ehitusuudised"
  Ehitus- ja tehnoloogiaettevõtja Veiko Veskimäe selgitab, kuidas majandab ning jääb äriliselt kasumisse sotsiaalselt vastutustundlik teede-ehitaja, kes panustab aktiivselt jalgpalli, sealhulgas noortesporti.
  Samuti tutvustab ettevõtete Verston Ehitus ning Haart Ehitus juhtimises osalev Veskimäe, kuidas loodi ning töötab idufirma, mis tegeleb rasketehnika rentimise rakenduse InfraFly väljatöötamisega.
  Saatejuht on Lauri Leet
  Kuulake Äripäeva raadiot sagedusel 92,4Mhz või otsestriimina/järelkuulamisena Äripäeva raadio veebist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Advokaat: ettevõtjad arvavad, et keegi väga ootab nende kaebusi
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.
Suurem osa ettevõtjatest ei puutu igapäevaselt kokku kriminaalmenetlustega, mistõttu on neil kogu protsessi kohta mitmeid eel- ning eksiarvamusi. Adovokaadibüroo Triniti vandeadvokaadi Risto Käbi sõnul viitavad vahel liigsete detailidega sisustatud kuriteoteated ettevõtjate arvamusele, et keegi väga ootab nende kaebusi. Nii see Käbi sõnul tegelikult ei ole.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.