Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Riiklike infosüsteemide arendusi kummitavad juriidiline ebakindlus ja puudulik ettevalmistus

Miljoneid ja miljoneid riigile maksma läinud SKAIS2 infosüsteemi arendus on ministeeriumile korduvalt põhjust andnud piinlikke pressikonverentse anda, riigikontroll käis uurimas, miks.  Foto: SANDER ILVEST, Postimees/Scanpix

Infosüsteemide tellijad ei ole mõelnud sellele, kuidas süsteem peaks kasutajale välja nägema, kuidas selle eest tulevikus maksta ega sellele, kuidas toime tulla vahepeal muutuvate seadustega. Kõige tipuks lähevad sassi või halvaks suhted nii meeskondade kui ka arendajatega.

Sellisele järeldusele jõudis riigikontroll viimaste aastate rohkem või vähem nurjunud infosüsteemide ebaõnnestumisi uurides. Ebaõnnestunuks loeti projekt juhul, kui projekt ei viidud ellu ettenähtud eelarvega, kokkulepitud ajaks ning vajaliku funktsionaalsusega.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum