• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: tipptegijate äriplaanid, ohud ja võimalused

  Äripäeva raadio nurk Äriplaani konverentsil. Vasakul Büroomaailma üks omanikke ja juht Jüri Ross. Intervjueerib Äripäeva raadio toimetaja Rivo Sarapik.Foto: Raul Mee

  Neljapäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm keskendub konverentsi Äriplaan 2020 tuules ettevõtjate plaanide tutvustamisele.

  Enda ettevõtte ja valdkonna võimalused ning ohud ja enda ettevõtte plaanid toovad kuulajateni veofirma Lajos omanik Einar Vallbaum, Büroomaailma omanikfirma Infotark üks omanikke ja juht Jüri Ross, ehitusettevõtte Ehitustrust üks omanikke ja juht Kaido Somelar ning töövahendusportaali CV-Online juht Agu Vahur.
  Sõna anname ka peaminister Jüri Ratasele, kes vastas konverentsil ettevõtjate küsimusele ja selgitas muu hulgas, mis see on, mis paneb peaministritoolist nii tugevasti kinni hoidma.
  Lisaks teeme hommikuprogrammis juttu selle nädala ühe enim jutuainet saanud kõnest, mille pidas 16aastane Greta Thunberg. Kas mässav noorus paneb ettevõtjaid ja riigid tõesti muutuma või teevad karuteene kliimadebatile, sellest räägime Eesti Roheliste Liikumise esindaja Madis Vasseriga.
  Hommikuprogrammi veavad Indrek Mäe ja Rivo Sarapik.
  Päev jätkub viie saatega.
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Elektri jaemüügiturg on Eestis olnud täielikult avatud 2013. aastast. Elektrituru avanemisel olid turuosaliste ootused väga kõrged. Mis seis on aga elektriturul konkurentsiga hetkel? Millised päikeseenergialahendused aitavad elektrit toota ja millised targad seadmed aitavad säästa? Stuudios on Elektrum Eesti tegevjuht ja juhatuse esimees Andrus Liivand.
  11.00–12.00 "Globaalne pilk". Saate teemaks on võimuvõitlus Arktikas. Räägime sellest, mis riigid kuuluvad Arktika nõukogusse, ning ka sellest, et Eestigi on tahtnud Arktika nõukogu vaatlejariigiks saada.
  Samas on Arktika nõukogu liikmed olnud vastu sellele, et nõukogu vaatlejatega liituks Euroopa Liit. See omakorda näitab, kui pingeline on võimuvõitlus Arktikas. Milles aga sealne võimuvõitlus seisneb, mis võimalused avanevad Arktika sulamisega ja avanemisega ning kui aktiivne on Venemaa Arktika suunal, kuuleb saatest.
  Külas on Tallinna Tehnikaülikooli loodusteaduskonna emeriitprofessor Rein Vaikmäe. Saadet juhib Äripäeva ajakirjanik Pille Ivask.
  12.00–13.00 "Alustava ettevõtte A&O". Saates on külas müügikoolitaja Ekke Lainsalu, kes räägib sellest, kuidas on võimalik kitarri abil rohkem müüa, millised müügikanalid on tema hinnangul old school ning miks on vaja müügitööd tehes soovitajaid. Lainsalu analüüsib, millised ebatraditsionaalsed müügivõtted ja kanalid võiksid tuua edu, ning vestab lugusid elust enesest. Saatejuht on Kaisa Gabral.
  13.00–14.00 "Terviseuudised". Migreen pole lihtsalt peavalu, vaid valu, mis muudab liikumisvõimetuks ja rikub pahatihti planeeritud nädalavahetuse või osa puhkusest. Kõikehõlmav valu esineb mõnel inimesel paar korda aastas, kuid teisel peaaegu üle paari päeva ja muudab ta praktiliselt töövõimetuks.
  Migreeni vastu võib abi saada ravimitest, kuid vahel on kasu ka teatud toiduainete vältimisest. Migreeni olemusest, vallandajatest ja ravivõimalustest räägib Ida-Tallinna Keskhaigla neuroloogiakeskuse juhataja Toomas Toomsoo.
  Saadet juhib Violetta Riidas.
  15.00–16.00 "Viimane mudel". Saates kõneleme sellest, milline on ettevõtte juhi roll küberturvalisuse tagamisel. Mis riskid ohustavad, millised on ettevõtete peamised probleemid ning mis on olulisemad trendid, räägivad Telia Eesti IT-juht Taavi Talve ning Telia ärikliendi üksuse direktor Tarmo Kärsna. Saatejuht on Priit Pokk.
  Kuulake Äripäeva raadiot sagedusel 92,4 Mhz või veebist otsestriimina/järele siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.