Äripäev • 8. oktoober 2019 kell 13:25

Raadiohommikus Eesti firma, mis haukab tükki 40 miljardi ärist

Eesti-USA idufirma looja Mari Joller teab nippi, kuidas kaasata ettevõttesse 2 miljonit eurot.  Foto: Liis Treimann

Kolmapäevases hommikuprogrammis teeme juttu Eesti ettevõttega, mis püüab oma osa 40 miljardi dollari ärist ehk audiovaldkonnast. Nimelt selgitab investoritelt, sealhulgas Skype'i taustaga Jaan Tallinnalt, enam kui 2 miljonit eurot kaasanud Eesti-USA idufirma Snackable AI asutaja ja juht Mari Joller, mida selleks tegema peab.

IT-ettevõtja, Flowiti üks omanik ja juht Juhan-Madis Pukk tuleb aga selgitama, kuidas ettevõtjad vägisi digivaldkondadesse investeerima panna.

Äripäev tähistab 9. oktoobril 30. sünnipäeva. Arvamustoimetuse juht Neeme Korv kõneles sünnipäeva puhul ettevõtte esimeste töötajate Virve Pihlaku ja Igor Rõtoviga sellest, kuidas praegused mured on 30 aasta taguse ettevõtluskeskkonnaga võrreldes täiesti tühised.

Äripäeva digianalüütik Andrus Kiisküla aga vahendab uudiseid toiduinnovatsioonist ehk selgitab, mis jõuab meie toidulauale homme ja milliseid võimalusi ning väljakutseid see ettevõtjaile toob.

Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Rivo Sarapik.

Päev jätkub nelja saatega.

11.00–12.00 "Kasvukursil"

Kasvukursil saade keskendub ettevõtte müügile. Mida peab arvestama firmat müügiks ettevalmistamisel ning milliseid häid praktikaid ettevõtetest väljumisel Eestis veel ei kasutata? Sellest räägivad BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks ning Grand Thorntoni partner ja nõustamisteenuste valdkonna juht Artur Suits ja Grand Thorntoni partner ning maksunõustamise valdkonna juht Kristjan Järve. Vestlust juhib Aivar Hundimägi.

12.0013.00 "Autosõbrad eetris"

Kuidas autoga talvele vastu minna? Seekord on lisaks autosõpradest saatejuhtidele Hindrek Männikule ja Tõnu Trammile stuudios Autoeksperdi teenindusnõunik Leho Mägismaa. Saates keskendutakse põhitõele, mida iga autoomanik peaks enne talve oma autoga ette võtma. Millised on tänapäeval variandid auto enne sõitma hakkamist autonoomselt üles soojendada, millised kõrvalnähud sellega võivad kaasneda ning mida tasub tähele panna talverehvide valimisel. Vaatame otsa ka septembrikuu müügistatistikale ning võtame luubi alla "roheliste" sõidukite müügi hetkeseisu.

Saadet toetab Vianor Autokeskus.

13.0014.00 "Energiatund"

Sel korral keskendume elektrile, mille hind on viimaste aastate jooksul tõusnud kümnetes protsentides. Mis hinda kergitab, kas elekter jätkab kallinemist ning kas hinnatõusust päästab hinna fikseerimine, sellest räägivad saates Alexela juhatuse liige Marti Hääl ja Alexela energiaportfelli juht Kalvi Nõu. Saatejuht on Rivo Sarapik.

15.0016.00 "Äripäeva TOP"

"Äripäeva TOPi" erisaates tutvustatakse seekord Kinnisvara Hoolduse ja Haldusfirmade TOPi. Külas on kõige kõrgema koha saavutanud Ermeesia OÜ juhatuse liige Priit Laug ning Pesuekspert OÜ juht Tiit Jürmann. Oma küsimuste ja kommentaaridega täiendab saadet KPMG partner ja audiitor Eero Kaup.

Uurime, mis oli hea aasta edu taga, kuid juttu tuleb ka riigihangetest, tööjõust ning kinnisvara korrashoiusektoris ees ootavatest muudatustest. Saadet juhib Kristi Kool.

Kuulake Äripäeva raadiot 92,4 MHz või siit.

Hetkel kuum