• Jaga lugu:

  Raadiohommikus Eesti firma, mis haukab tükki 40 miljardi ärist

  Eesti-USA idufirma looja Mari Joller teab nippi, kuidas kaasata ettevõttesse 2 miljonit eurot.Foto: Liis Treimann
  Kolmapäevases hommikuprogrammis teeme juttu Eesti ettevõttega, mis püüab oma osa 40 miljardi dollari ärist ehk audiovaldkonnast. Nimelt selgitab investoritelt, sealhulgas Skype'i taustaga Jaan Tallinnalt, enam kui 2 miljonit eurot kaasanud Eesti-USA idufirma Snackable AI asutaja ja juht Mari Joller, mida selleks tegema peab.
  IT-ettevõtja, Flowiti üks omanik ja juht Juhan-Madis Pukk tuleb aga selgitama, kuidas ettevõtjad vägisi digivaldkondadesse investeerima panna.
  Äripäev tähistab 9. oktoobril 30. sünnipäeva. Arvamustoimetuse juht Neeme Korv kõneles sünnipäeva puhul ettevõtte esimeste töötajate Virve Pihlaku ja Igor Rõtoviga sellest, kuidas praegused mured on 30 aasta taguse ettevõtluskeskkonnaga võrreldes täiesti tühised.
  Äripäeva digianalüütik Andrus Kiisküla aga vahendab uudiseid toiduinnovatsioonist ehk selgitab, mis jõuab meie toidulauale homme ja milliseid võimalusi ning väljakutseid see ettevõtjaile toob.
  Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Rivo Sarapik.
  Päev jätkub nelja saatega.
  11.00–12.00 "Kasvukursil"
  Kasvukursil saade keskendub ettevõtte müügile. Mida peab arvestama firmat müügiks ettevalmistamisel ning milliseid häid praktikaid ettevõtetest väljumisel Eestis veel ei kasutata? Sellest räägivad BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks ning Grand Thorntoni partner ja nõustamisteenuste valdkonna juht Artur Suits ja Grand Thorntoni partner ning maksunõustamise valdkonna juht Kristjan Järve. Vestlust juhib Aivar Hundimägi.
  12.0013.00 "Autosõbrad eetris"
  Kuidas autoga talvele vastu minna? Seekord on lisaks autosõpradest saatejuhtidele Hindrek Männikule ja Tõnu Trammile stuudios Autoeksperdi teenindusnõunik Leho Mägismaa. Saates keskendutakse põhitõele, mida iga autoomanik peaks enne talve oma autoga ette võtma. Millised on tänapäeval variandid auto enne sõitma hakkamist autonoomselt üles soojendada, millised kõrvalnähud sellega võivad kaasneda ning mida tasub tähele panna talverehvide valimisel. Vaatame otsa ka septembrikuu müügistatistikale ning võtame luubi alla "roheliste" sõidukite müügi hetkeseisu.
  Saadet toetab Vianor Autokeskus.
  13.0014.00 "Energiatund"
  Sel korral keskendume elektrile, mille hind on viimaste aastate jooksul tõusnud kümnetes protsentides. Mis hinda kergitab, kas elekter jätkab kallinemist ning kas hinnatõusust päästab hinna fikseerimine, sellest räägivad saates Alexela juhatuse liige Marti Hääl ja Alexela energiaportfelli juht Kalvi Nõu. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  15.0016.00 "Äripäeva TOP"
  "Äripäeva TOPi" erisaates tutvustatakse seekord Kinnisvara Hoolduse ja Haldusfirmade TOPi. Külas on kõige kõrgema koha saavutanud Ermeesia OÜ juhatuse liige Priit Laug ning Pesuekspert OÜ juht Tiit Jürmann. Oma küsimuste ja kommentaaridega täiendab saadet KPMG partner ja audiitor Eero Kaup.
  Uurime, mis oli hea aasta edu taga, kuid juttu tuleb ka riigihangetest, tööjõust ning kinnisvara korrashoiusektoris ees ootavatest muudatustest. Saadet juhib Kristi Kool.
  Kuulake Äripäeva raadiot 92,4 MHz või siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.