Äripäev • 11. november 2019 kell 13:39
Uudised
Ainult tellijale

Veerand riigi negatiivsest rahavoost tuleb Eesti Energia sissemaksest

Riigiettevõtetele raha eraldamine praeguste väikeste reservide juures ei ole Reformierakonna liikme Aivar Sõerdi hinnangul mõistlik ning ettevõtted peaksid oma investeerimisvajadusi katma laenurahast.  Foto: Andres Haabu

Järgmisel aastal on riigieelarve rahavoog 453 miljoni euroga miinuses, sellest 125 miljonit tuleb riigifirma Eesti Energia investeerimisobjektide kaasrahastamisest.

Tuleva aasta riigieelarve negatiivne rahavoog on 453 miljonit eurot, sellest 191 miljonit eurot moodustavad rahaeraldised erivatesse riigi enamusosalusega ettevõtetesse. Sealhulgas on siis riigi osalus Eesti Energia investeerimisobjektide kaasrahastamisel 125 miljonit eurot, mis annab kogu negatiivsest rahavoost 27 protsenti.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum