Allan Rajavee • 22 jaanuar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Šveitsi politsei kahtlustab Vene torumüüjaid Davosis luuramises

Maailma majandusfoorumi ajal on Davosi mägikuurorti katused snaipereid täis pikitud. Financial Timesi andmetel kulutatakse paaripäevase foorumi ajal turvalisusele kümneid miljoneid.   Foto: Reuters/Scanpix

Tavaliselt ei külasta Venemaa diplomaatiliste passidega sanitaartehnika müüjad suvekuudel töö asjus Šveitsi mägikuurorte, näiteks Davosi, kuid Šveitsi võimude sõnul juhtus nii sel suvel viis kuud enne maailma majandusfoorumit.

Šveitsi politsei sõnul proovisid müügiesindajateks maskeerunud kaks Vene luurajat paigaldada luureseadmeid Davosi hotellidesse ja foorumi toimumispaika. Ja see oli vaid esimene käik viimased viis kuud kestnud Vene luure operatsioonis Davosis, vahendab Financial Times.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum