Allan Rajavee • 21 veebruar 2020
Uudised
Ainult tellijale

USA luure: Venemaa toetab taas Trumpi kampaaniat

USA president Donald Trump (keskel) on terve oma ametiaja olnud USA luurekogukonnaga keerulistes suhtes, sest luureametnikud on kritiseerinud presidendi julgeolekupoliitikat kui ka avaldanud teda kahjustavat teavet.   Foto: SIPA/Scanpix

Reutersiga suhelnud allikate sõnul teatasid USA luureametnikud eelmisel nädalal toimunud salajasel kongressil luurekomitee istungil, et Vene luure püüab häirida sel sügisel toimuvaid presidendivalimisi, tekitades infomüra häältelugemiste ümber ja toetades Trumpi kampaaniat.

Ühendriikide kongressi luurekomitee istungil olid kohal nii demokraatide kui ka vabariiklaste esindajad. Presidenti toetavad vabariiklased avaldasid istungil tugevat kahtlust USA riikliku luureameti (Director of National Intelligence) ametnike esitatud asitõendide suhtes, kinnitasid Reutersiga suhelnud anonüümsust palunud allikad.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum