Äripäev • 28. aprill kell 13:48

Raadiohommikus: Allikmäe viimane nädal, töövaidlused ning sport kriisi ajal

Andres Allikmäe  Foto: Andras Kralla

Homme teatab börsifirma Harju Elekter oma esimese kvartali tulemused. Mis värsketest tulemustest vastu vaatab, räägime kolmapäevases hommikuprogrammis ettevõtte juhi Andres Allikmäega.

Veel räägime Allikmäega sellest, mida hakkab ettevõtte pikaajaline juht tegema pärast seda, kui annab ameti järgmise nädala esmaspäeval üle uuele juhile Tiit Atsole.

Koroonakriis on tekitanud pingeid töösuhetes: inimesi on koondatud, palku on kärbitud ning on oht, et pinged moonduvad inetusteks. Kuidas seda vältida ning mis töövaidlusmuredega nende poole pöördutakse, räägib tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu.

Koroonakriis ei jäta rahule ka sporti: edasi on lükkunud nii suvel toimuma pidanud Tokyo olümpiamängud kui ka jalgpalli EM ning veel lugematu arv üritusi. Valitsus andis ka eile teada, et mais ja juunis avalikke üritusi Eestis ei toimu ning suurüritusi kuni suve lõpuni. Piiratud ulatuses on samas alates laupäevast spordiüritused lubatud. Hommikuprogrammis küsime EOK peasekretärilt Siim Sukleselt, mis jälje jätab kriis spordile ärilises ning sportlikus perspektiivis.

Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Rivo Sarapik.

Päev jätkub nelja saatega.

10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Tänases saates räägime Bepco juhi Margus Ärmiga sellest, mille poolest Bepco korduvkasutatav pakendilahendus nii tootjatele kui jaemüüjatele kasulik on ja kuidas selle lahenduse investeeringu tasuvust arvutada. Saatejuht on Hando Sinisalu.

11.00–12.00 "Triniti eetris". Advokaadibüroo Triniti vandeadvokaadid Tõnis Tamme ja Ain Kalme ning pankrotihaldur Urmas Võimre vastavad 15 olulisele saneerimist puudutavale küsimusele. Näiteks: Millised on saneerimisnõustaja roll ja ülesanne? Milline on saneerimiskava sisu?

Saadet juhib Aivar Hundimägi.

13.00-14.00 "Energiatund". Eesti elektriturg on küll avatud, kuid kliendid teenusepakkujaid vahetama ei kipu. Miks see nii on ja kuidas tarbijad usinamalt teenusepakkujaid vahetama panna, sellest räägivad saates Elektrum Eesti juht Andrus Liivand ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika valdkonna asekantsler Timo Tatar.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

15.00–16.00 "Delovõje ljudi" *. Kuulete kordust möödunud kevadisest saatest, kus külas oli Olga Temnikova, kes on Temnikova & Kasela galerii kaasomanik ja Eesti kunsti populariseerija välismaal. Olga avab saates kunstiäri tagamaid.

Miks kunst on nii kallis, vaatamata sellele, et see mõnikord näeb imelik välja? Mis tegurid määravad teoste hinna? Kui palju võib maksta eesti kunstniku teos? Kas galeriid suudavad raha teenida? Kunstiäri on omamoodi maailm ning tuleb astuda õigeid samme, et seal edu saavutada. Mida on teinud Olga, et saavutada rahvusvahelist autoriteeti?

Saatejuht on venekeelse majanduslehe Delovõje Vedomosti peatoimetaja Polina Volkova.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum