Äripäev • 29. aprill kell 12:17
Uudised
Ainult tellijale

President jättis päästeseaduse välja kuulutamata

President Kersti Kaljulaid jättis pääste- ja relvaseaduse muudatuse kooskõlastamata, sest see oli tema hinnangul põhiseadusega vastuolus.   Foto: Liis Treimann

Vabariigi president jättis välja kuulutamata ning saatis riigikokku tagasi seaduseelnõu, mis oleks võimaldanud kriisiolukorras avalikustada inimeste terviseandmeid, sest see oli tema hinnangul põhiseadusega vastuolus.

"Põhiseadusega on vastuolus muudatus, millega edastatakse kriisiolukorras tervise infosüsteemist andmeid, kas, kus ja kellele on antud arstiabi ja tervishoiuteenust. Kui keegi helistab siis kriisiabi telefonile, siis saab ta seat küsida, kas mõni inimene on pandud mõnda Eesti haiglasse," ütles president Kersti Kaljulaid kolmapäeval.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum