Kristjan Pruul • 6. mai kell 10:21
Uudised
Ainult tellijale

Must stsenaarium: pikemate piirangute korral läheb iga kaheksas laen hapuks

Eesti Panga presidendi Madis Mülleri sõnul peame olema valmis laenumaksevõime halvenemiseks.  Foto: Andras Kralla

Kui koroonaviiruse levikuga seotud piirangud kestaksid suve lõpuni, siis kasvaksid laenukahjud Eestis 13 protsenti, selgub keskpanga analüüsist. Kommertspangad paneksid sellisele krahhile siiski vastu.

Tegemist on erinevate stsenaariumite analüüsiga, see ei ole prognoos, rõhutas keskpanga asepresident Maive Rute finantssektori stabiilsusraporti tutvustusel. Kuid numbrid on nukrad, augustini kestvad piirangud tähendaksid 14% majanduslanguse kõrval viivislaenude tõusu 13 protsendile, väikepankadel ulatuks hapude laenud hulk viiendikuni varadest.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum