Äripäev • 7. mai 2020 kell 13:20

Kuula! President Kersti Kaljulaid Äripäeva raadio otsestuudios

President Kersti Kaljulaid Eesti Panga 100. sünnipäeval.  Foto: Andras Kralla

Reede hommikul tuleb Äripäeva raadio hommikuprogrammi stuudiosse majanduskriisist rääkima president Kersti Kaljulaid.

Uurime presidendilt kui majanduseksperdilt, kuidas tema praegust olukorda näeb ja kuhu Eesti majandus raskel ajal triivib. Presidenti intervjueerib Äripäeva peadirektor Igor Rõtov. Intervjuu algab kell 8.45 ja seda saab kuulata Äripäeva raadio lehelt.

Foto: Liis Treimann  

Lisaks presidendi intervjuule kajastame hommikuprogrammis mitmeid põnevaid teemasid nii Eestist kui ka välismaalt.

USA majandusest, mis kukub üha sügavamale kriisi, räägime Äripäeva uudistetoimetuse ajakirjaniku Allan Rajaveega. Sellest, mis toimub teisel pool maakera Filipiinidel, räägime seal elava ja töötava IT-konsultandi Janar Tiirojaga. Lood Filipiinidelt panevad elu Eestis ümber hindama – näiteks on Tiiroja saanud Filipiinide eriolukorra reeglite tõttu viimase kahe kuu jooksul õues jalutada vaid 400 meetrit, samuti on Filipiinidel koroonakriisi pärast aset leidnud nii rahutused kui ka tulistamised.

Samuti kuuleb hommikuprogrammis lugu Eesti ettevõtjatest, kes jäid skeemiga vahele.

Hommikuprogrammi juhivad ajakirjanikud Eliisa Matsalu ja Rivo Sarapik.

Reedene saatepäev jätkub nelja saatega.

10.00–11.00 "Eramaja ehitus". Kui majas on mitu vannituba ning mõnda neist kasutatakse harva, jääb vesi torudes seisma ning tekib halbade bakterite vohamise oht. Kuidas näiteks legionella bakterit oma veesüsteemist tõrjuda, tutvustame "Eramaja ehituse" saates Uponor Eesti tootejuhi Peeter Sooviku abiga.

Saatejuht on Lauri Leet.

11.00–12.00 "Kuum tool". Saates mängime ette hommikul eetris olnud intervjuu president Kersti Kaljulaidiga. Intervjueerib Igor Rõtov.

13.00–14.00 "Saksa majandustund". Saates tuleb praktiliste näidete varal juttu sellest, kuidas Saksa turule siseneda, millega tuleb seda tehes arvestada ning milliste ootustega Eesti ettevõtted Saksamaa sihikule võtavad. Räägivad Monika Reimann ja Tarmo Tuulik Hamburgis tegutsevast ettevõttest Ostseegrüne ning EASi ekspordinõunik Saksamaal Tiina Kivikas. Aet Bergmann BNT advokaadibüroost annab aga ülevaate Saksamaal tähendada võivatest trendidest.

Saadet juhib Karl-Eduard Salumäe.

15.00–16.00 "Ettevõtlusraadio". Seekordses Investoriteliidu saates tuleb juttu kindlustuskelmustest, nende avastamisest ekspertiisiga ning juriidilistest käe käikudest läbi kohtupraktikate.

Kindlustuspettustest räägivad meile advokaadibüroo Lextal OÜ vandeadvokaat ja kindlustuse õppejõud Olavi-Jüri Luik ja OÜ Lettore tegevjuht, transporditehnika ja masinaehituse ekspert Janek Luppin. Saadet juhib Mart Opmann. Saade oli esmakordselt eetris tänavu aasta jaanuaris.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum