Allan Rajavee • 23. mai kell 15:00
Uudised
Ainult tellijale

Välisinvestorid hirmul: Hiina proovib seadusega lämmatada Hong Kongi proteste

Pärast koroonaviiruse puhangu vaibumist Hiinas on Hong Kongis Pekingi-vastased protestid hakanud taas hoogu koguma.   Foto: Reuters/Scanpix

Pekingi plaan laiendada Hiina julgeolekuvõimude tegevust autonoomses Hong Kongis teeb välisinvestorid ja maailmaliidreid murelikuks. Hoolimata kriitikalainest soovitas Peking mitte sekkuda Hong Kongi siseasjadesse ja kinnitas, et välisinvestorid ei pea muretsema.

Reedel Pekingis vastuvõetud seaduse kohaselt võivad muuhulgas Hiina luureagentuurid Hong Kongis üles seada esindused. USA ametnike sõnul lõpetab Hiina otsus alates 1997. aastast endises Briti koloonias kehtima hakanud autonoomia ja seab riski alla välisinvestorite tegevuse, vahendas Reuters.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum