Kristjan Pruul • 22. juuni kell 11:37
Uudised
Ainult tellijale

Elevant keset tuba: miks on Euroopa taasteplaan seotud pikaajalise töötusega

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ja Euroopa Nõukogu president Charles Michel andmas eelmise nädala reedel pressikonverentsi.  Foto: OLIVIER HOSLET

Möödunud nädalal võrdlemisi tulutult lõppenud Euroopa Liidu tippkohtumisel kõlas Euroopa Komisjoni koostatud majanduse taastekava suunas kriitikat mitme nurga alt, kuid kõige üksmeelsem oli vastuseis Euroopa Komisjoni ettepanekule, mille järgi jagatakse toetusraha riikide vahel laiali kriteeriumite järgi, millel praeguse kriisiga on vähe pistmist.

Lõviosa toetustest jääb praeguses plaanis majanduse taastamise ja vastupidavuse rahastamisvahendisse RRF, ühtekokku 310 miljardit eurot. Selle jaotumine liikmesriikide vahel tugineb kolmel näitajal: rahvaarv, SKP inimese kohta ning keskmine töötus ajavahemikus 2015-2019. Viimane ongi kõige rohkem küsimusi tekitanud, sest tegemist on kriisieelse näitajaga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum