Äripäev • 25. august 2020 kell 5:40
Uudised
Ainult tellijale

SEB majandusprognoos: kõige hullem stsenaarium Eesti majanduses ei realiseeru

SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor tõdeb, et varasemad süsimustad prognoosid on muutumas tumehalliks  Foto: Raul Mee

Kevadine sulgemislaine kutsus esile võrdluseid sõja-ajaga, mille kõrval 2008. aasta finantskriis tundus tühine „turukorrektsioon“. Pärast pikka suve ja viiruse leviku mõningast taandumist Euroopas, on vaade majandusele küll pisut muutunud. Mõne jaoks isegi optimistlikumaks, nendib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.

SEB prognoosi kohaselt väheneb Eesti sisemajanduse kogutoodang tänavu 4,7%. Kuigi ekspordil on Eesti majanduses endiselt suur tähtsus, lubab enneolematu rahapoliitiline olukord meil teha sel korral sisetarbimises väiksemaid korrektuure kui 2008-2009. aasta kriisi ajal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum