Äripäev • 17. jaanuar kell 13:12

Raadiohommikus: Raadiohommik ilma poliitikata. Peaaegu.

Ernst & Young Eesti maksuosakonna partner Ranno Tingas.   Foto: Raul Mee

Esmaspäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm räägib investeerimisest, selle maksustamisest, juhtimisest ja Eestist. Poliitikast tuleb juttu vaid näpuotsaga.

Eesti Startup Auhindade galal aasta isemajandaja tiitli pälvinud Mindvalley kaasasutaja Kristina Mand-Lakhianiga räägime kasvust ja Eestist. EY Eesti juhi Ranno Tingasega räägime investeerimistulu maksustamise muudatustest, aga ka ettevõtete ostubuumist, mis viimastel kuudel lahti läinud. LHV Panga vanemmaakleri Nelli Jansoniga avame eestlaste populaarsemate aktsiate tagamaid ja vaatame otsa kohe algavale tulemuste hooajale. Mainor Ülemiste värske juhi Ursel Velve käest küsime nagu ikka uutelt juhtidelt – mis tunne on. Ning kõigi käest küsime kohustusliku lõpuküsimusena, mis ootused uuele valitsuskoalitsioonile on.

Saatejuhid Meelis Mandel ja Karl-Eduard Salumäe.

Saatepäev jätkub nelja saatega:

10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Jaekaubanduse tehnoloogia ettevõtte StrongPoint Eesti haru juht Priit Peterson räägib saates, milliseid tehnoloogilisi uuendusi on kauplustes lähitulevikus oodata ning kuhu suunas ostleja kasutajakogemus liigub. Saates keskendutakse ostleja elu mugavamaks muutvatele uutele lahendustele, mille hulka kuuluvad näiteks iseteeninduskassad, nutikärud ja toidukapid. Olulisemad märksõnad on turvalisus, kiirus, kontaktivabadus ja automatiseeritus. Lisaks saame ülevaate, kuidas mõjus kaubandustehnoloogia valdkonnale 2020. aasta kriis. Saadet juhib Mai Kroonmäe.

11.00–12.00 "Kuum tool". Mart Võrklaev Reformierakonnast annab aru, kuidas lähevad kahe Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooonikõnelused. Saadet juhib Eliisa Matsalu.

13.00–14.00 "Äritehnoloogia saade". Selle aasta esimeses saates lahkab Elisa Eesti juht Sami Seppänen tulevikutrende. Vastuse saavad järgmised küsimused: Kuidas tuleb meil ennast kaitsta küberkuritegude vastu? Kas tehisintellekt on tavalisele ettevõttele kättesaamatu tulevikufantaasia või reaalsus juba lähitulevikus? Kas koroonaga tulnud kodus töötamine kaob koos haigusega või ongi liberaalne tööaja korraldus meie jaoks uus reaalsus? Kas ärireisid välismaale taastuvad või jäävad edasi Zoomi? Kas Trumpi lahkumine muudab USA ja Euroopa Huawei ja Hiina tehnoloogia vastu leplikumaks? Kas Eesti on 5G juurutamisel teistest riikidest maha jäänud? Kas telekomid on selline majandussektor, mille aktsionärid on koroonakriisist üksnes võitnud?

Saadet juhtis Igor Rõtov.

15.00–16.00 "Lavajutud". Tänases saates meenutame novembris toimunud energia aastakonverentsi. Konverentsil esines ka pankade esindaja, LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kes rääkis pankadest kui rohepöörde võimendajatest. Aga kuidas? Sõna saab Madis Toomsalu.

Teisena on lava erudeeritud akadeemiku ning Eesti Vesiniku Tehnoloogiate Ühingu juhi Enn Lusti päralt. Lust räägib nimelt selle kohta, millised on taastuvenergia abil vesiniku tootmise ja kasutamise võimalused.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum